PASSIEVRUCHT SMOOTHIE

SONY DSC

De smaak van passievrucht doet me altijd aan mijn opa denken. Vroeger toen ik klein was en ik vaak bij hem op bezoek ging had hij altijd Taksi in huis. Ik dronk dat altijd met veel plezier, zonder te weten hoeveel suikers hier eigenlijk in zaten. Als kind weet je die dingen natuurlijk niet en vind je het vooral belangrijk dat iets lekker zoet is. Die Taksi die mijn opa altijd in huis had smaakte precies hetzelfde als verse passievrucht.

Als ik tegenwoordig dit tropische fruit eet denk ik weer aan vroeger. Dan lijkt het alsof ik bij mijn opa op bezoek ben, die helaas al een lange tijd overleden is. Ik weet zeker dat hij deze smoothie ook heerlijk gevonden had. En dan zou ik hem nu vertellen dat het goed is dat deze smoothie maar drie ingrediënten bevat, in plaats van een stuk of twintig die in zijn favoriete drankje zaten. Want hoe minder zooi, hoe beter voor je lichaam.

Probeer de smoothie eens als ontbijt of tussendoortje, ik weet zeker dat het een blijvertje is!

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor een persoon)

200 ml (soja) yoghurt
150 gram mango
1 passievrucht

Benodigdheden
Blender of keukenmachine

Bereiding
Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige smoothie.