fbpx ...

Benieuwd waar je alle leuke Kopenhagen hotspots vindt? Dat vertel ik je in deze blog! Vorige week was ik in Kopenhagen, een geweldige stad waar ik vanaf het eerste moment verliefd op ben geworden. Ik stond versteld van de prachtige gebouwen, mooie design winkels en vriendelijke mensen. Het is zeker een stad waar je wel even een paar dagen kunt verblijven, want er is ontzettend veel te zien en te ontdekken. Bovendien is het ook een hele gezellige stad, met veel leuke hotspots waar je even kunt neerploffen.

 

Kopenhagen hotspots

 

Qua prijs vond ik het eigenlijk wel meevallen, natuurlijk betaal je voor het eten iets meer dan in Nederland maar het was ook weer niet asociaal duur. Alcohol is in verhouding wel wat duurder, zo betaal je voor een biertje of wijntje ongeveer €8. Ik was helaas maar kort in Kopenhagen, omdat ik ook nog naar Zweden ging, maar gelukkig heb ik veel kunnen zien in een korte tijd. Ik deed alles te voet, maar je kunt ook gewoon een 24 uur OV-kaartje kopen voor €10. Met dit kaartje kun je dan onbeperkt gebruik kunt maken van de trein, bus en metro. Deze zijn te koop bij het vliegveld en centraal station van Kopenhagen. Speciaal voor jullie maakte ik een lijstje met mijn favoriete Kopenhagen hotspots. Altijd fijn om te weten waar je moet zijn voor good food, toch?

 

kopenhagen-hotspots

kopenhagen-hotspots

 

6x Kopenhagen hotspots, hier moet je zijn voor lekker eten!

 

Grød

 

Je kan Kopenhagen niet verlaten voordat je een bezoekje gebracht hebt aan Grød. Dit bekende porridge cafe heeft alle soorten papjes, van ontbijt tot diner. Je kunt hier dus terecht voor een heerlijke breakfast bowl met havermout, aardbeien, pindakaas, kokos en chia pudding, maar ook voor een risotto pap met gerookte zalm. Grød is zo populair in Kopenhagen dat er ondertussen al drie vestigingen zijn. Ze zijn elke dag vanaf half 8 ´s ochtends open, dus ideaal voor early birds zoals ik. Deze toffe plek kon zeker ontbreken aan het lijstje met Kopenhagen hotspots en is zeker een bezoekje waard. 

Jægersborggade 50, 2200 Kopenhagen

 

Torvehallerne

 

Tegenwoordig heb je in elke stad wel een foodhall, ik ben er dol op. Ook Kopenhagen heeft tegenwoordig zijn eigen foodhallen waar je veel verschillende dingen kunt eten. Van heerlijke chocolade tot verse sushi, they have it all. Ik stelde hier mijn eigen salade samen, haalde een vers groentensapje en ging lekker picknicken in de nabijgelegen Botanical Gardens. Deze vind je op ongeveer vijf minuten lopen van de Torvehallerne. Naast het park is het ook leuk om even binnen te kijken en je in een oerwoud van mooie planten te wanen.

Frederiksborggade 21, 1360 Kopenhagen

 

kopenhagen-hotspots

kopenhagen-hotspots

kopenhagen-hotspots

 

42 RAW

 

Als je fan bent van raw food moet je zeker even hier gaan eten. Ze hebben hier onder andere gezonde ontbijtjes, pizza’s, vegan burgers, sandwiches en salades. Ik kwam hier net na mijn ontbijt, dus ik koos er voor om een raw chocolade taartje te proberen. Zo ontzettend lekker dat je niet eens door hebt dat het 100% raw en dus super gezond is. Ook zagen de breakfast bowls met acai en chia er heerlijk uit. Echt een aanrader dus! Bekijk hier het menu van 42 RAW, een van de bekende Kopenhagen hotspots.

Pilestræde 32, 1112 Kopenhagen

 

Paleo

 

Het restaurant Paleo zit naast 42 RAW en hier kunnen paleo lovers echt hun hart ophalen. Denk aan veel puur en onbewerkt voedsel uit de natuur. Zo hebben ze onder andere zalm wraps met avocado cream, veggie spaghetti, gegrilde kip sandwiches en frisse sapjes. Een ideale plek om even lekker te lunchen en daarna de rest van de leuke wijk te verkennen. In de straat waar dit eettentje ligt zitten namelijk veel mooie design winkeltjes.

Pilestræde 32, 1112 Kopenhagen

 

Mother

 

Dit restaurant ligt in het meatpacking district van Kopenhagen, waar tegenwoordig veel hippe tentjes gevestigd zijn. Bij Mother kun je terecht voor écht Italiaans eten, zoals homemade pizza, bruchette of antipasti. Volgens velen hebben ze hier de lekkerste pizza’s van Kopenhagen, zeker het proberen waard dus. Ik vond vooral de sfeer ook erg gezellig hier, iedereen zat buiten aan kleine tafeltjes te genieten van een drankje met een Italiaans hapje. Maar ook binnen ziet het er knus uit en kun je zien hoe de kok met liefde alle pizza’s bereid.

Høkerboderne 9, 1712 Kopenhagen

 

kopenhagen-hotspots

kopenhagen-hotspots

 

Joe & The Juice

 

Als je in Denemarken bent kun je eigenlijk niet om Joe & The Juice heen. Deze keten staat bekend om de handsome guys achter de bar die heerlijke drankjes voor je maken. Ze hebben hier veel verschillende sapjes, van bieten-gember juices tot banaan-vanille shakes. Ik koos voor een smoothie met spinazie, ananas en appel, lekker verfrissend met dat warme weer. Naast smoothies en juices hebben ze bij Joe & the Juice ook gezonde ontbijtjes, broodjes en salades. Ook om even een hapje te eten dus een fijn tentje.


kopenhagen-hotspots

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz