CHIA PUDDING MET MANGO EN KOKOS

Zodra het buiten lekker weer wordt krijg ik enorm veel zin in tropisch fruit. Toen ik een paar jaar geleden nog in Bali woonde haalde ik dit altijd vers op de markt. Ik koos dan verschillende soorten tropisch fruit en wandelde er mee terug naar mijn huisje. In het zonnetje smikkelde ik van een heerlijke verse mango of passievrucht. In Aziatische landen smaakt fruit sowieso veel zoeter dan in Nederland, waardoor fruit eten daar echt al een feestje op zich is.

Soms mis ik mijn tijd daar. Ik denk er eigenlijk best vaak aan weer terug te gaan voor een langere tijd. Niet alleen vanwege het heerlijke eten, ook vanwege de lieve mensen en de prachtige natuur. Ook vond ik dat easy leventje heerlijk, niemand heeft stress en de tijd is niet belangrijk.

Toen ik dit ontbijt laatst maakte deed het me aan mijn tijd in Bali denken. Kokos is echt typisch Indisch en wordt bijna in elk gerecht wel verwerkt. Daarnaast is mango ook lekker tropisch en heerlijk in combinatie met kokos. Ook fijn is dat je deze pudding de avond van te voren al maakt, zodat je het ’s ochtends alleen maar uit de koelkast hoeft te halen. En dan waan je je’s ochtends vroeg al helemaal in de Bali island vibes. Die groene rijstvelden en dat zonnetje moet je er gewoon even bij denken.

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

1 blik kokosmelk (400 ml)
6 eetlepels chia zaad
2 eetlepels ahorn siroop
1 mango
Handje geroosterde kokos chips

Bereiding
1. Schud de kokosmelk goed zodat er geen dikke klonten in blijven zitten en verdeel deze over twee schaaltjes.

2. Voeg per schaaltje 3 eetlepels chia zaad en 1 eetlepel ahorn siroop toe en roer goed door elkaar. Zet deze minimaal 30 minuten in de koelkast. Een avond van te voren mag ook.

3.Schil daarna de mango, snijd deze in blokjes en verdeel over de chia pudding. Garneer met geroosterde kokos chips.

Tip: Ik gebruikte kokosmelk die je normaal gesproken gebruikt voor het koken, deze is lekker romig van smaak. Je kan ook gewoon kokosdrink nemen.