fbpx ...

Deze chia pudding met mango en kokos is lekker tropisch, heerlijk om te maken wanneer het buiten wat warmer is. Chia pudding wordt gemaakt van chia zaden, plantaardige melk en ahorn siroop. Deze pudding is het ideale ontbijt om te eten als je haast hebt, je kunt het namelijk de avond van te voren al maken. Dan hoef je ‘s ochtends de chia pudding alleen nog maar te versieren met toppings en klaar is je gezonde ontbijt. Chia zaden zitten boordevol eiwitten, zo bevat deze chia pudding al bijna 20 gram eiwitten. Het liefst eet ik chia pudding met mango en kokos, deze tropische combinatie doet me altijd denken aan mijn tijd in Bali.

 

Chia pudding met mango en kokos

 

Kokos is echt typisch Indisch en wordt daar in bijna elk gerecht verwerkt. Ik vind het heerlijk om kokos chips kort te roosteren, daardoor komt de smaak van de kokos iets meer naar boven. Verder vind ik de combinatie van mango en kokos altijd erg lekker. Wist je dat mango niet alleen veel vitaminen en mineralen bevat, maar ook goed is voor een gezonde huid? Het zorgt er voor dat je huid veel zachter wordt. Dus zeg maar dag tegen je dure crèmes en eet gewoon wat vaker mango. ‘A healthy outside starts from the inside’ zeg ik altijd en dat blijkt wel weer.

Deze chia pudding met mango en kokos is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lacosevrij
  • Rijk aan Omega 3
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze chia pudding met mango vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chia-pudding-met-mango

 

Recept chia pudding met mango en kokos

 

Bereidingstijd: 10 minuten + minimaal 2 uur of nacht in de koelkast

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

1 blik biologische kokosmelk (400 ml)
6 eetlepels chia zaad
2 eetlepels ahorn siroop
1 mango
Handje geroosterde kokos chips

 

Bereiding

1. Schud de kokosmelk goed zodat er geen dikke klonten in blijven zitten en verdeel deze over twee schaaltjes.

2. Voeg per schaaltje 3 eetlepels chia zaad en 1 eetlepel ahorn siroop toe en roer goed door elkaar. Zet deze minimaal 2 uur in de koelkast. Een hele nacht mag ook, net zo makkelijk.

3.Schil daarna de mango, snijd deze in blokjes en verdeel over de chia pudding. Garneer met kokos chips. Deze kun je ook een paar minuten roosteren in een pan zonder olie.

Tip: Ik gebruikte kokosmelk die je normaal gesproken gebruikt voor het koken, deze is lekker romig van smaak. Je kan voor dit recept ook normale plantaardige melk gebruiken. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz