TORTIZZA MET SPINAZIE-CASHEW PESTO, COURGETTE EN TOMAAT

Soms vind ik het leuk om eens een recept van een andere blogger te delen. Zo is Hanneke van Bordvol nog maar net begonnen met bloggen, maar haar blog staat nu al boordevol heerlijke recepten. Deze tortizza met homemade spinazie cashew pesto, courgette, tomaat en cottage cheese lijkt me echt heerlijk. Alle recepten die Hanneke maakt voor zijn vegetarisch en bovendien lekker simpel. Vergeet haar niet te volgen op Instagram voor meer inspiratie.

Hanneke: “Met tortilla’s kun je zóveel doen; je kunt ze vullen met werkelijk alles wat je je kunt bedenken, maar behalve het maken van een opgerolde wrap, kun je er ook een pizza van maken, een quesadilla of heerlijke hapjes voor een borrel of verjaardag. Genoeg te kiezen dus! Dit keer heb ik van een bietentortilla van No Fairytales een pizza gemaakt, aka tortizza, en wat was dit lekker! Ik wilde een gezond en licht maaltje, dus ik heb cottage cheese gebruikt en verder alleen maar groenten. Voor 15 minuutjes de oven in, en je hebt supersnel een heerlijke tortizza voor je neus!”

tortizza

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

Grote hand spinazie
150 gram cottage cheese
1 kleine rode ui
25 gram cashewnoten
1 bieten tortilla (No Fairytales)
1 tomaat
¼ courgette
Olijfolie, peper en zeezout

Benodigdheden
Blender of keukenmachine
Oven

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

2. Je begint met het maken van de pesto. Deze maak je door de cashews fijn te hakken, in de blender te doen en vervolgens een grote hand spinazie, 1 eetlepel cottage cheese, 1 eetlepel olijfolie en een snuf peper en zout toe te voegen.

3. Blend de ingrediënten totdat het een smeuïge pesto wordt.

4. Snijd hierna de tomaat, courgette en ui in plakjes.

5. Smeer de pesto op de tortilla en leg hier de tomaat, courgette en ui op.

6. Top af met wat cashewnoten, hier en daar wat cottage cheese en een snuf peper en zout.

7. Zet de tortizza voor 15 minuten in de oven, maar check na 10 minuten even hoe het er mee gaat want een verbrande tortizza willen we niet hebben natuurlijk.