Gezonde hotspots in Kopenhagen

Onlangs was ik in Kopenhagen, een geweldige stad waar ik vanaf het eerste moment verliefd op ben geworden. Speciaal voor jullie deel ik vandaag mijn favoriete gezonde hotspots in Kopenhagen. Deze stad bruist enorm en zit boordevol lekkere cafés en restaurants. Ook kwam ik veel smoothie barretjes en ontbijttentjes tegen. Zo is Grød een fenomeen in Kopenhagen en staat dit ook wel bekend als de beste plek voor heerlijke healthy porridges. Kopenhagen is sowieso de place to be voor foodies, want sinds kort hebben ze ook een hele toffe foodhall. Genoeg redenen dus om een bezoekje te brengen aan Kopenhagen en deze gezonde hotspots te bezoeken. SONY DSCSONY DSCGrød
Je kunt Kopenhagen niet verlaten voordat je een bezoekje gebracht hebt aan Grød. Dit bekende porridge cafe heeft alle soorten papjes, van ontbijt tot diner. Je kunt hier dus terecht voor een heerlijke breakfast bowl met havermout, aardbeien, pindakaas, kokos en chia pudding, maar ook voor een risotto pap met gerookte zalm. Grød is zo populair in Kopenhagen dat er ondertussen al drie vestigingen zijn. Ze zijn elke dag vanaf half 8 ´s ochtends open, dus ideaal voor early birds zoals ik.
Jægersborggade 50, 2200 Kopenhagen

Torvehallerne
Tegenwoordig heb je in elke stad wel een foodhall, ik ben er dol op. Ook Kopenhagen heeft tegenwoordig zijn eigen foodhallen waar je veel verschillende dingen kunt eten. Van heerlijke chocolade tot verse sushi, they have it all. Ik stelde hier mijn eigen salade samen, haalde een vers groentensapje en ging lekker picknicken in de nabijgelegen Botanical Gardens. Deze vind je op ongeveer vijf minuten lopen van de Torvehallerne. Naast het park is het ook leuk om even binnen te kijken en je in een oerwoud van mooie planten te wanen.
Frederiksborggade 21, 1360 KopenhagenSONY DSCSONY DSCSONY DSC42 RAW
Als je fan bent van raw food moet je zeker even hier gaan eten. Ze hebben hier onder andere gezonde ontbijtjes, pizza’s, vegan burgers, sandwiches en salades. Ik kwam hier net na mijn ontbijt dus ik koos er voor om een raw chocolade taartje te proberen. Zo ontzettend lekker dat je niet eens door hebt dat het 100% raw en dus super gezond is. Ook zagen de breakfast bowls met acai en chia er heerlijk uit. Echt een aanrader dus!
Pilestræde 32, 1112 Kopenhagen

Paleo
Dit tentje zit naast 42 RAW en hier kunnen paleo lovers echt hun hart ophalen. Denk aan veel puur en onbewerkt voedsel uit de natuur. Zo hebben ze onder andere zalm wraps met avocado cream, veggie spaghetti, gegrilde kip sandwiches en frisse sapjes. Een ideale plek om even lekker te lunchen en daarna de rest van de leuke wijk te verkennen. In de straat waar dit eettentje ligt zitten namelijk veel mooie design winkels.
Pilestræde 32, 1112 Kopenhagen

Mother
Dit restaurant ligt in het meatpacking district van Kopenhagen, waar tegenwoordig veel hippe tentjes gevestigd zijn. Bij Mother kun je terecht voor echt Italiaans eten, zoals homemade pizza, bruschetta of antipasti. Volgens velen hebben ze hier de lekkerste pizza’s van Kopenhagen, zeker het proberen waard dus. Ik vond vooral de sfeer ook erg gezellig hier, iedereen zat buiten aan kleine tafeltjes te genieten van een drankje met een Italiaans hapje. Maar ook binnen ziet het er knus uit en kun je zien hoe de kok met liefde alle pizza’s bereid.
Høkerboderne 9, 1712 KopenhagenSONY DSCSONY DSCJoe & the juice
Als je in Denemarken bent kun je eigenlijk niet om Joe & the Juice heen. Deze keten staat bekend om de handsome guys achter de bar die heerlijke drankjes voor je maken. Ze hebben hier veel verschillende sapjes, van bieten-gember juices tot banaan-vanille shakes. Ik koos voor een smoothie met spinazie, ananas en appel, lekker verfrissend met dat warme weer. Naast smoothies en juices hebben ze bij Joe & the Juice ook gezonde ontbijtjes, broodjes en salades. Ook om even een hapje te eten dus een fijn tentje.
SONY DSCHet Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.