Ben jij ook zo dol op zelfgemaakte hummus? Dan moet je deze hummus met rode linzen een keer proberen. Weer eens wat anders dan de standaard hummus en de rode linzen zorgen er voor dat de hummus lekker zacht en romig wordt. Voor deze hummus gebruik je rode linzen, knoflook, citroen, tahin, olijfolie en wat kruiden. Vooral komijn en cayenne peper vind ik erg lekker bij hummus. Cayenne peper geeft de hummus net wat meer pit en komijn doet het altijd goed door de hummus. Hummus zelf maken is helemaal niet lastig, wanneer je een keukenmachine hebt is het zo gebeurd.

Wanneer er vriendinnen komen borrelen maak ik graag een voorraadje hummus. Lekker op een toastje of bijvoorbeeld om paprika reepjes in te dippen. Ook een broodje hummus met gegrilde groenten vind ik erg lekker als lunch. Zo krijg je gelijk een flinke portie groenten binnen en bovendien is hummus rijk aan plantaardige eiwitten. Weer eens wat anders dan de standaard boterham met kaas, toch?

Laat je me weten wat je van deze hummus met rode linzen vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

hummus-met-rode-linzen

 

Recept hummus met rode linzen

 


Ingrediënten
(Voor 1 bakje hummus)

200 gram rode linzen
2 teentjes knoflook
Sap van 1 citroen
2 eetlepels tahin (sesampasta)
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijn
3 theelepels paprika poeder
1/2 theelepel cayenne peper
Paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine

Bereiding

1. Kook de linzen als beschreven op de verpakking. Giet ze af met een zeef, zorg dat al het water er uit is en laat 20-30 minuten afkoelen.

2. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix in een paar minuten tot hummus. Proef en voeg naar smaak nog wat extra zout of cayenne peper toe.

3. Doe de hummus in een bakje en garneer met een scheutje olijfolie en paprikapoeder.

Deze hummus met rode linzen kun je ongeveer drie dagen bewaren in de koelkast, mits deze goed afgedekt is.

 

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel mijn nieuwste e-book!

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.