fbpx ...

Sveva (23) is een natural beauty die hard aan de weg timmert als model. Voor haar werk moet ze natuurlijk altijd in shape zijn en zorgen voor een gezonde huid. Voeding is voor haar dus enorm belangrijk, ook al heeft ze goede genen. Benieuwd wat Sveva allemaal eet en welke tips ze heeft voor jou?

IMG_2497

Wat is jouw visie op gezonde voeding?

“Ik probeer altijd zo gezond mogelijk te eten, maar als ik zin heb ik wat lekkers neem ik het gewoon. Uit ervaring weet ik dat hoe meer je het probeert te vermijden hoe groter de drang wordt. En als je het af en toe neemt geniet je er ook nog eens extra van. Verder ben ik voor mijn werk verplicht om een beetje op mijn voeding te letten. Niet zoals velen denken alleen voor mijn figuur, maar ik doe het voornamelijk voor mijn huid. Veel water drinken zorgt echt voor een gezonde huid, zo drink ik alleen maar water en thee en probeer ik aan de twee liter per dag te komen. In het weekend drink ik trouwens ook graag een wijntje.”

 

Hoe zorg je er voor dat je in shape blijft? 

“Ik doe nu al een tijdje het Sweat programma van Kayla Itsines. Hierbij doe je vier keer per week een high intensity workout van 30 minuten. Verder doe ik twee keer per week een cardio training van 40 minuten. Korte sportsessies dus, maar wel erg intensief. Ik hou namelijk helemaal niet van sporten dus deze manier van trainen werkt erg goed voor mij. Daarnaast zorg ik er voor dat ik elke dag een halfuur stevig wandel. Waarheen dat maakt me niet uit, de ene keer naar mijn tante, dan naar het station of naar de supermarkt. Ik download dan lekkere muziek zodat ik niet echt door hebt dat ik aan het sporten ben. Tijdens die wandelsessies doe ik ook geen sportkleren aan want dat vind ik dus helemaal niks. Gewoon lekker Hollands in mijn spijkerbroek aan de wandel.”

 

Hoe combineer je een gezond voedingspatroon met drukke werkdagen en reizen?

Dat is soms erg lastig moet ik eerlijk toegeven. Als ik werk gaat het eigenlijk vrij goed omdat er op de set meestal voldoende gezond eten aanwezig is, maar als ik een lange dag met castings heb is het moeilijk. Ik maak dan gebruik van het openbaar vervoer en loop heel veel, vooral in grote steden. Meestal probeer ik de dag van te voren iets te maken. Zo neem ik vaak overnight oats en wat fruit voor onderweg mee, lekker makkelijk. Ook maak ik vaak een simpele salade als lunch, maar het is moeilijk om hier mee te variëren omdat het toch vaak in mijn tas minder lekker wordt. Als ik tijd heb ga ik het liefste ‘s middags ergens lunchen zodat ik zeker weet dat het lekker vers is. Maar het blijft toch heel erg veel plannen met je voeding.

 

Heb je nog voedingstips voor andere modellen?

Ik denk dat Nederlandse modellen over het algemeen goed op de hoogte zijn van een gezond voedingspatroon, wat een goed teken is. Maar wat heel belangrijk is dat je je eigen lichaam moet accepteren en jezelf niet te veel moet vergelijken met andere meiden. Wat voor de één goed voelt, kan voor de ander juist niet werken.

IMG_2500

Zaterdag

Ontbijt
Ik ontbijt meestal met havermout, dit kook ik in een pannetje met amandelmelk. Als topping gebruik ik vandaag een scheutje ahornsiroop en een banaan. Daarbij drink ik nog een kop groene thee.

Lunch
Samen met Dalí ga ik lunchen bij SLA in Utrecht. Ik bestel hier de hummus bowl, een salade met linzen, zoete aardappel, bloemkool, tomaat, avocado, hummus en koriander. Ook drink ik nog twee koppen verse muntthee.

Snack
Het is lekker weer dus tijd voor een ijsje! Ik bestel een speculaas ijsje.

Diner
Vanavond eet ik een recept uit mijn favoriete kookboek van Lorraine Pascale, ex-model en presentatrice. Het is een cottage pie met rozemarijn en een krokante rosti topping van zoete aardappel. Ook drink ik nog een glas water en een glas rode wijn.

Snack
Voor het slapengaan eet ik nog een bakje blauwe bessen en drink ik een kop groene thee.

Zondag

Ontbijt
Weer hetzelfde als altijd, een bakje havermoutpap. Deze keer met blauwe bessen en daarbij drink ik ook een kop verse gemberthee. Ik maak dit gewoon zelf door verse gember in plakjes te snijden en hier kokend water bij te doen.

Snack
Tussendoor eet ik een banaan.

Lunch
Ik bak een omelet met champignons, prei en tomaten. Ook drink ik nog twee glazen water.

Snack
Als tussendoortje eet ik twee rijstwafels met biologische pindakaas. Daarbij drink ik nog een kop verse gemberthee.

Diner
Vanavond staat er weer wat lekkers op het menu: gevulde courgette met kip, paprika, ui, tomaat en avocado. Daarbij drink ik twee glazen water.

Snack
Ik eet een mandarijntje en drink nog een kop groene thee voor het slapengaan.

Maandag

Ontbijt
Ik start mijn dag met havermoutpap, deze keer met rood fruit en amandelmelk. Het fruit kook ik samen met de havermout zodat de pap wat zoeter wordt en zo ontdooid het fruit ook gelijk.

Snack
Tussendoor neem ik een groene smoothie, gemaakt van banaan, spinazie en amandelmelk.

Lunch
Als lunch neem ik twee spelt crackers met avocado, een gekookt ei en tomaatjes.

Snack
Ik krijg ineens trek dus maak ik bakje sojayoghurt met kiwi en een handje amandelen.

Diner
Vanavond eet ik courgetti met garnalen, een lekker licht maaltje met veel groenten.

Snack
We hebben thuis te veel lekkere koekjes, lastig om vanaf te blijven. Dus ik neem een chocolate chip cookie met een kop groene thee.

Je kunt Sveva volgen via haar Instagram account.

info@zonderz