GEZONDE NUTELLA

Kinderen zijn dol op Nutella, maar wat als je je kind het liefst zo gezond mogelijk wilt opvoeden? Door ze op jonge leeftijd een gezond voedingspatroon aan te leren gaan ze ook op latere leeftijd niet de mist in. Nutella bestaat voor zeventig procent (!) uit suiker, je zou het dus beter suikerpasta dan hazelnotenpasta kunnen noemen. Het maken van deze Zonderzooi Nutella is een beter idee. Net zo lekker, maar dan boordevol goede voedingstoffen.

Je hebt maar vier ingrediënten nodig en het is ook helemaal niet ingewikkeld om te maken. De hazelnoten en kokosolie zijn rijk aan gezonde vetten, welke zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en beschermen tegen hart- en vaatziekten. Dadels zitten boordevol vitaminen en mineralen en bovendien is cacao rijk aan antioxidanten. Met een goed gevoel kun je zo je kind toch een boterham met chocoladepasta laten eten. Oh en niet alleen je kind, ik denk dat je hem zelf ook erg lekker vind. Mijn pot was namelijk al binnen een week leeg.

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor een klein potje Nutella)

200 gram geroosterde hazelnoten
25 gram cacao poeder
25 gram kokosolie
60 gram medjoul dadels

Benodigdheden
Keukenmachine

Bereiding
Doe de hazelnoten in de keukenmachine en mix deze in 10 minuten tot een pasta. Voeg daarna het cacao poeder, de kokosolie en de dadels toe. Mix deze even een paar minuten mee tot een smeuïge pasta. Bewaar de Nutella in een afgesloten (weck)pot.

Tip: Het is belangrijk dat je zachte dadels gebruikt. Heb je droge dadels? Laat ze dan even 10 minuten weken in lauwwarm water zodat ze zachter worden.