Zelf chocoladepasta maken is helemaal niet lastig. Bovendien bevat deze gezonde chocoladepasta helemaal geen zooi. Je hebt maar vier ingrediënten nodig voor deze pasta, namelijk hazelnoten, cacao poeder, dadels en kokosolie. De smaak vind ik persoonlijk nog veel lekkerder dan gewone chocoladepasta, omdat de geroosterde hazelnoten een heerlijke smaak hebben. Bovendien zit er in deze gezonde chocoladepasta een stuk minder suiker dan de gewone variant en is deze gezoet met dadels.

Kinderen zijn dol op chocoladepasta, maar wat als je je kind het liefst zo gezond mogelijk wilt opvoeden? Door ze op jonge leeftijd een gezond voedingspatroon aan te leren gaan ze ook op latere leeftijd niet de mist in. Nutella bestaat voor zeventig procent (!) uit suiker, je zou het dus beter suikerpasta dan hazelnotenpasta kunnen noemen. Dan is het maken van deze chocoladepasta zonder zooi een beter idee. Net zo lekker, maar dan boordevol goede voedingstoffen. De hazelnoten en kokosolie zijn rijk aan gezonde vetten, welke zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en beschermen tegen hart- en vaatziekten. Dadels zitten boordevol vitaminen en mineralen en bovendien is cacao rijk aan antioxidanten. Met een goed gevoel kun je zo je kind toch een boterham met hazelnotenpasta laten eten. Oh en niet alleen je kind, ik denk dat je het zelf ook erg lekker vind. Mijn pot was namelijk al binnen een week leeg, oeps.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

Recept gezonde chocoladepastaIngrediënten

400 gram hazelnoten (zonder bruin velletje)
120 gram medjoul dadels
50 gram cacao poeder
40 gram kokosolie

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175˚C.

2. Verspreid de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 8 à 10 minuten in de oven en hussel tussendoor een keertje om. Zorg dat ze niet verbranden.

3. Laat de hazelnoten afkoelen en doe ze in de keukenmachine. Mix de hazelnoten tot een pasta, dit duurt ongeveer 10 minuten. Schraap met een lepel af en toe de zijkanten af. Voeg daarna het cacaopoeder, de kokosolie en de dadels toe. Mix nog een paar minuten tot een smeuïge pasta. Bewaar de chocoladepasta in een afgesloten (weck)pot.

Tip: Het is belangrijk dat je zachte dadels gebruikt. Heb je droge dadels? Laat ze dan even 10 minuten weken in lauwwarm water zodat ze zachter worden.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach bij Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Laatste artikelen van Zonderzooi


Nee, bedankt!