fbpx ...

Zelf gezonde chocoladepasta maken is echt niet ingewikkeld. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine en maar vier ingrediënten! Daarna kan je al smullen van deze heerlijke chocoladepasta. Bovendien is deze gezonde chocoladepasta helemaal Zonderzooi-proof. Je hebt maar vier ingrediënten nodig voor deze pasta, namelijk hazelnoten, cacao poeder, ahorn siroop en kokosolie. De smaak vind ik nog veel lekkerder dan gewone chocoladepasta, omdat de geroosterde hazelnoten een heerlijke smaak hebben. Bovendien zit er in deze gezonde chocoladepasta veel minder suiker dan de gewone variant en is deze gezoet met ahorn siroop.

 

Gezonde chocoladepasta voor kinderen

 

Kinderen zijn dol op chocoladepasta, maar wat als je je kind het liefst zo gezond mogelijk wilt opvoeden? Door ze op jonge leeftijd een gezond voedingspatroon aan te leren gaan ze ook op latere leeftijd niet de mist in. Nutella bestaat voor zeventig procent (!) uit suiker, je zou het dus beter suikerpasta dan hazelnotenpasta kunnen noemen. Dan is het maken van deze gezonde chocoladepasta een beter idee. Net zo lekker, maar dan boordevol goede voedingstoffen.

De hazelnoten en kokosolie zijn rijk aan gezonde vetten, welke zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en beschermen tegen hart- en vaatziekten. Ahorn siroop is een ongeraffineerde vorm van suiker, waardoor er ook nog vitaminen en mineralen in zitten. Wist je dat ahorn siroop wordt getapt uit bomen in Canada? Puur natuur dus! Daarnaast zit er ook cacao in, wat rijk is aan antioxidanten en een stofje bevat waar je vrolijk van wordt. Met een goed gevoel kan je zo je kind toch een boterham met chocoladepasta laten eten. Niet alleen je kind trouwens, ik denk dat je het zelf ook erg lekker vind. Mijn pot was namelijk al binnen een week leeg, oeps!

Deze gezonde chocoladepasta is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van het deze gezonde chocoladepasta vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gezonde-chocoladepasta

gezonde-chocoladepasta

 

Recept gezonde chocoladepasta

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een potje chocoladepasta)

400 gram geroosterde hazelnoten
5 eetlepels ahornsiroop
40 gram cacaopoeder
45 gram kokosolie
Snufje zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Doe de hazelnoten in de keukenmachine. Mix de hazelnoten tot een pasta, dit duurt ongeveer 10 minuten. Dit moet dezelfde soort zachte substantie als pindakaas zijn. Schraap af en toe met een lepel de zijkanten af.

2. Smelt de kokosolie kort in een pannetje tot deze zacht is.

3. Voeg daarna het cacaopoeder, de kokosolie en de ahornsiroop toe aan de hazelnootpasta. Mix het tot een smeuïge pasta.

4. Giet de chocoladepasta in een afgesloten (weck)pot. Bewaar de pasta buiten de koelkast.

Tip: Heb geduld bij het maken van dit recept. Soms kan het even duren voordat er chocoladepasta ontstaat. Mocht het te lang duren, dan kan je altijd wat extra kokosolie toevoegen.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

info@zonderz