Ontbijt je graag met smoothies? Dan is deze smoothie met banaan en kokos echt wat voor jou. Smoothies als ontbijt zijn niet meer weg te denken in deze tijd. Veel mensen hebben ‘s ochtends geen tijd om uitgebreid te ontbijten en dan is een smoothie de ideale oplossing. Bovendien zit deze smoothie met banaan en kokos boordevol belangrijke voedingstoffen die het lichaam nodig heeft. Door havermout toe te voegen aan de smoothie wordt deze rijk aan vezels, B-vitamines en langzame koolhydraten. Vanwege de havermout ben je langer verzadigd en heb je minder snel weer honger.

Voor je darmen is het eigenlijk beter om een smoothie met een lepel te eten. In je mond maak je namelijk speeksel aan en deze enzymen zorgen voor een betere vertering. Als je een smoothie zo achterover klokt dan worden er geen enzymen aangemaakt, waardoor je darmen het lastiger vinden om het te verteren. Daarom eet ik dus tegenwoordig altijd een smoothie met een lepel! Je kan er overigens ook een smoothiebowl van maken. Garneer deze smoothie met wat homemade granola en je hebt zo een lekker, voedzaam ontbijt.

 

Smoothie met banaan en kokos

 

Bananen zijn bovendien ook belangrijk voor een happy healthy body. Bananen zijn een bron van kalium, een mineraal dat zorgt voor een goede vochtbalans in het lichaam. Voldoende kalium is daarom ook erg belangrijk voor sporters, die vanwege zweten tijdens het sporten veel vocht verliezen. Deze smoothie met banaan en kokos kan dus ook prima gedronken worden post workout snack.

Deze smoothie met banaan en kokos is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van dit recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

smoothie-met-banaan-en-kokos

 

Recept smoothie met banaan en kokos

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

200 ml kokos- en rijst drink
50 gram havermout
2 eetlepels gemalen kokos
1 (bevroren) banaan

 

Benodigdheden

Blender

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een romige smoothie.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz