Ontbijt je graag met smoothies? Dan is deze ontbijt smoothie met banaan en kokos echt wat voor jou. Smoothies als ontbijt zijn niet meer weg te denken in deze tijd. Veel mensen hebben ’s ochtends geen tijd om uitgebreid te ontbijten en dan is een smoothie de ideale oplossing. Bovendien zit deze smoothie met banaan en kokos boordevol belangrijke voedingstoffen die het lichaam nodig heeft. Door havermout toe te voegen aan de smoothie wordt deze rijk aan vezels, B-vitamines en langzame koolhydraten. Vanwege de havermout ben je langer verzadigd en heb je minder snel weer honger.

Bananen zijn bovendien ook belangrijk voor een happy healthy body. Bananen zijn een bron van kalium, een mineraal dat zorgt voor een goede vochtbalans in het lichaam. Voldoende kalium is daarom ook erg belangrijk voor sporters, die vanwege zweten tijdens het sporten veel vocht verliezen. Deze smoothie met banaan en kokos kan dus ook prima gedronken worden post workout snack.

Laat je me weten wat je van deze smoothie met banaan en kokos vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

smoothie-met-banaan-en-kokos

 

Recept smoothie met banaan en kokos

Ingrediënten
(Voor een persoon)

200 ml kokos en rijst drink
50 gram havermout
2 eetlepels gemalen kokos
1 (bevroren) banaan

 

Benodigdheden

Blender

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een romige smoothie.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.