Als je graag wilt aankomen maar het lukt niet, kan dat erg frustrerend zijn. Voor sommige mensen klinkt het als een droom, veel eten en niet toenemen in gewicht. Maar wanneer je graag wat kilo’s er bij zou willen hebben en de weegschaal werkt niet mee, is dat erg vervelend. De meeste diëtisten geven vaak een dieet met veel drinkyoghurt, broodjes en koeken om aan te komen. Dat is een optie, maar niet iedereen voelt zich daar fijn bij. Daarom geef ik je tips hoe je op een gezonde manier kunt aankomen. Zonder drinkyoghurt, maar met rijkgevulde ontbijtjes, avocado’s en pindakaas.

Versier je ontbijt

Om aan te komen kun je het beste gelijk beginnen bij je ontbijt. Eet je normaal alleen wat yoghurt met fruit? Maak een feestje van je ontbijt! Versier het met noten, muesli, stukjes pure chocolade en kokosvlokken. Voeg ook eens een extra banaan of naturel pindakaas toe. Hoe meer verschillende toppings je toe voegt, hoe meer energie je binnenkrijgt.

Kies voor rijke tussendoortjes

Een stuk fruit als tussendoortje is makkelijk, maar bevat weinig calorieën. Kies voor tussendoortjes die goed vullen, zoals een grote hand noten of een smoothie met banaan, havermout en pindakaas.

Eet meerdere malen per dag

Als je wilt aankomen red je het niet met alleen ontbijt, lunch en diner. Probeer zes keer per dag te eten en sla zeker geen tussendoortjes over. Zorg dat je goed voorbereid bent en altijd iets in je tas hebt zitten.

Vergroot je porties

Als je niet het gevoel wilt hebben dat je de hele dag alleen maar aan het (vr)eten bent, is het verstandig om je porties te vergroten. Gebruik bij het ontbijt extra havermout, neem een extra boterham en schep ‘s avonds wat meer pasta op. Op die manier kom je makkelijker aan, terwijl je niet het gevoel hebt dat je continue aan het eten bent.

Drink calorieën

Mensen die willen afvallen zouden eigenlijk alleen maar water en thee moeten drinken, wil je aankomen dan doe je juist het tegenovergestelde. Maak een verse jus bij je ontbijt, drink een lekkere smoothie als tussendoortje of verwen jezelf ‘s avonds met healthy homemade chocolademelk.

Kies voor gezonde vetten

Gezonde vetten zijn je beste vriend als je graag wilt aankomen. Pindakaas, noten, avocado, amandelpasta, gerookte zalm, makreel, door de gezonde vetzuren zorgen ze voor een stralende huid en bovendien bevatten ze veel energie. Probeer dus bij elke maaltijd een bron van gezonde vetten toe te voegen.

Trakteer jezelf 

Doe eens gek en maak een pizza in plaats van een salade. Je kunt deze dan nog steeds gezond maken met een bodem van speltbloem en verschillende toppings, zodat je je er wel goed bij voelt. Ook kan feta als garnering erg verfrissend zijn en daarnaast ook een gezondere optie dan gewone kaas. En ben niet bang om lekker te genieten van iets wat je eigenlijk niet mag van jezelf. Neem eens een lekker ijsje, geniet van chocolade of smul van een Belgische wafel met chocoladesaus. Trakteer jezelf en voel je er niet schuldig bij, je lichaam kan die extra energie goed gebruiken.

Heb jij nog tips om op een gezonde manier aan te komen? Laat het me weten in de comments.

 

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel mijn nieuwste e-book!