THAISE SALADE MET GARNALEN

Yes, het is eindelijk lekker zonnig in ons koude kikkerlandje en ik wil de hele dag alleen nog maar salades eten. Hebben jullie hier ook last van als de zon schijnt? Vorige week maakte ik deze frisse salade en hij is veel te lekker om niet met jullie te delen. In Thailand bestelde ik vaak een green papaya salad met garnalen, daar lijkt deze salade een beetje op. Door de verschillende veggies zit de salade boordevol vitaminen en mineralen, de sojabonen zijn rijk aan eiwitten en koriander is goed voor de spijsvertering. Alles wat je nodig hebt voor een gezond lichaam! Door de gember dressing krijgt de salade een frisse spicy touch, heerlijk.

SONY DSCIngrediënten
(Voor vier personen)

Salade
2 grote waspenen
2 komkommers
500 gram garnalen (diepvries)
400 gram sojabonen (diepvries)
Handje ongezouten pinda’s
Handje koriander
Scheutje olijfolie
Snufje zout

Dressing
2 limoenen
2 eetlepels tamarinde pasta
Blokje verse gember (2 bij 2 cm)

Benodigdheden
Spiraalsnijder
Pan

Bereiding
Kook de sojabonen zoals beschreven op de verpakking. Breng op smaak met zout en spoel ze af met koud water wanneer ze gaar zijn. Doe een scheutje olijfolie in een pan, voeg de garnalen toe en breng op smaak met zout. Bak deze in 5-10 minuten gaar met de deksel op de pan. Maak dunne slierten van de komkommers en waspenen met een spiraalsnijder. Schep deze in een saladekom en voeg de sojabonen en garnalen toe.

Snijd de gember goed fijn of pers deze met een knoflookpers. Pers de limoenen uit in een kom, voeg tamarinde en gember toe en roer door elkaar. Giet de dressing over de salade. Garneer met fijngehakte pinda’s en verse koriander.

Tip: Tamarine is een vruchtenpasta verkrijgbaar bij de Aziatische toko. Gebruik dunne tamarine zonder toegevoegde suikers voor dit recept.