Deze granola met pure chocolade is heerlijk als ontbijt. Ik ben dol op granola en maak het het liefste zelf. Zelf granola maken blijft het leukste wat er is. Vooral wanneer de granola nog warm uit de oven komt kan ik er echt niet vanaf blijven. Speciaal voor alle chocolate lovers bedacht ik deze granola met pure chocolade. Want soms is het best lekker om je dag te beginnen met een beetje chocolade, toch? Bovendien is cacao ook nog erg goed voor je lichaam. Zo bevat cacao veel antioxidanten, deze beschermen je lichaam tegen vrije radicalen en gaan het verouderingsproces tegen. Dus de geheime tip voor een jonge huid is gewoon wat vaker chocolade eten.

 

Gezonde granola met pure chocolade

 

Hoe puurder de chocolade is, hoe hoger het percentage cacao en dus hoe beter voor je lichaam. Ik gebruikte zelf chocolade met 85% cacao, maar je zou natuurlijk ook een reep kunnen nemen met 99% cacao. Of wanneer je lactose intolerant bent kun je de chocolade vervangen door raw cacao nibs. Dit is wel een beetje bitter, maar vaak proef je dat toch niet in combinatie met de granola. Schep een paar eetlepels van deze chocolade granola over je yoghurt en klaar is je ontbijt!

Deze granola met pure chocolade is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij 
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze granola met pure chocolade vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

SONY DSC

granola-met-pure-chocolade

 

Recept granola met pure chocolade

 

Ingrediënten
(Voor een pot granola)

100 gram havervlokken
50 gram pure chocolade, 85% cacao
20 gram geroosterde kokos chips
80 gram ongezouten noten
2 eetlepels cacao
4 eetlepels ahorn siroop
4 eetlepels water


Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Grote kom

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Doe de havervlokken, water, ahornsiroop en cacao in een kom. Roer alles goed door elkaar en verspreid het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg daarna de noten toe.

3. Bak de granola in 20 minuten goudbruin en gaar, hussel deze tussendoor even om. Laat de granola een halfuur afkoelen zodat deze meer bite krijgt.

4. Hak daarna de chocolade goed fijn met een scherp mes en voeg samen met de kokos chips toe aan de granola. Bewaar het in een afgesloten pot.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz