GRANOLA MET CHOCOLADE

SONY DSC

Je eigen granola maken blijft het leukste wat er is. Vooral wanneer de granola nog warm uit de oven komt kan ik er niet vanaf blijven. Even smikkelen voordat het in een grote pot gaat. Herkenbaar?

Speciaal voor alle chocolate lovers bedacht ik deze chocolade granola. Want soms is het best lekker om je dag te beginnen met een beetje chocolade. Bovendien is cacao ook nog eens goed voor je lichaam, zo bevat het veel antioxidanten. Deze beschermen je lichaam tegen vrije radicalen en gaan het verouderingsproces tegen. Hoe puurder de chocolade is, hoe hoger het percentage cacao en dus hoe beter voor je lichaam. Ik gebruikte zelf 85% pure chocolade, maar je zou ook 99% kunnen gebruiken. Een beetje bitter, maar vaak proef je dat toch niet in combinatie met de granola. Schep een paar eetlepels granola over je yoghurt en klaar is je ontbijt!

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor een pot granola)

100 gram havervlokken
80 gram ongezouten noten
2 eetlepels cacao
4 eetlepels ahorn siroop
4 eetlepels water
50 gram pure chocolade 85%
20 gram geroosterde kokos chips

Benodigdheden
Oven
Bakpapier
Kom

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C. Doe de havervlokken, noten, water, ahornsiroop en cacao in een kom. Roer alles goed door elkaar en verspreid het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 20 minuten gaar en hussel tussendoor even om. Laat de granola een halfuur afkoelen zodat het lekker crunchy wordt. Hak daarna de chocolade goed fijn met een scherp mes en voeg samen met de kokos chips toe aan de granola. Bewaar het in een afgesloten pot.

Tip: Ben je lactose intolerant? Vervang de pure chocolade dan door raw cacao nibs.