SONY DSC

Zelf granola maken blijft het leukste wat er is. Vooral wanneer de granola nog warm uit de oven komt kan ik er echt niet vanaf blijven. Speciaal voor alle chocolate lovers bedacht ik deze granola met pure chocolade. Want soms is het best lekker om je dag te beginnen met een beetje chocolade, toch? Bovendien is cacao ook nog erg goed voor je lichaam. Zo bevat cacao veel antioxidanten, deze beschermen je lichaam tegen vrije radicalen en gaan het verouderingsproces tegen. Dus de geheime tip voor een jonge huid is gewoon wat vaker chocolade eten.

Hoe puurder de chocolade is, hoe hoger het percentage cacao en dus hoe beter voor je lichaam. Ik gebruikte zelf chocolade met 85% cacao, maar je zou natuurlijk ook een reep kunnen nemen met 99% cacao. Of wanneer je lactose intolerant bent kun je de chocolade vervangen door raw cacao nibs. Dit is wel een beetje bitter, maar vaak proef je dat toch niet in combinatie met de granola. Schep een paar eetlepels van deze chocolade granola over je yoghurt en klaar is je ontbijt!

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!SONY DSC

Recept granola met pure chocolade

 

Ingrediënten
(Voor een pot granola)

100 gram havervlokken
50 gram pure chocolade met 85% cacao
20 gram geroosterde kokos chips
80 gram ongezouten noten
2 eetlepels cacao
4 eetlepels ahorn siroop
4 eetlepels water


Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Grote kom

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Doe de havervlokken, water, ahornsiroop en cacao in een kom. Roer alles goed door elkaar en verspreid het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg daarna de noten toe.

3. Bak de granola in 20 minuten goudbruin en gaar, hussel deze tussendoor even om. Laat de granola een halfuur afkoelen zodat deze meer bite krijgt.

4. Hak daarna de chocolade goed fijn met een scherp mes en voeg samen met de kokos chips toe aan de granola. Bewaar het in een afgesloten pot.

Tip: Ben je lactose intolerant? Vervang de pure chocolade dan door raw cacao nibs.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi


Nee, bedankt!