Tempeh bereiden is helemaal niet moeilijk, alleen veel mensen hebben geen idee hoe het moet. Daarom leek het me een goed idee een blog te wijden aan het bereiden van tempeh. Zoals je misschien wel weet is tempeh gemaakt van sojabonen. Daardoor is het een goede bron van plantaardige eiwitten, zo bevat 100 gram tempeh maar liefst 19 gram eiwitten. Tempeh wordt veel gebruikt in de Indische keuken, zoals bijvoorbeeld bij gado gado of salades. Tempeh heeft van nature een erg saaie smaak, daarom is het belangrijk deze altijd even te marineren voor gebruik.

Mijn favoriete manier om tempeh te bereiden is met sambal en sojasaus. Lekker pittig! Veel mensen denken dat je tempeh alleen kunt gebruiken voor avondmaaltijden, maar ook op een cracker is het erg lekker. Als lunch eet ik de laatste tijd vaak spelt crackers met avocado en spicy tempeh. Een heerlijke combinatie die bovendien lekker smeuïg is. Maar mocht je tempeh liever willen gebruiken in een salade of avondmaaltijd, probeer dan deze vegan poké bowl of tempeh burgers met pindasaus eens.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

tempeh-bereiden

 

Tempeh bereiden 

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

75 gram tempeh
Flinke scheut sojasaus
1 theelepel sambal oelek
Scheutje olijfolie

 

Bereiding

1. Snijd de tempeh in dunne repen en halveer deze repen. Doe ze in een kommetje en giet hierover een flinke scheut sojasaus. Voeg de sambal toe en roer door elkaar. Laat dit 20 minuten marineren.

2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de tempeh toe. Bak de tempeh op middelhoog vuur in 5 minuten gaar. Daarna kun je de tempeh toevoegen aan gerechten zoals salades of gado gado.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.