SPELT CRACKERS MET SPICY TEMPEH

SONY DSC

Deze lunch eet ik de laatste tijd best vaak en het recept is zo simpel dat je het eigenlijk niet eens een recept kunt noemen. Al een tijdje ben ik fan van tempeh, vooral in combinatie met sambal vind ik het echt heerlijk. Lekker spicy! Veel mensen denken dat je tempeh alleen kunt gebruiken voor salades en Indische maaltijden, maar ook gewoon op een cracker is het lekker. Zo at ik eerst graag crackers met kipfilet en avocado, tegenwoordig vervang ik de kipfilet gewoon door spicy tempeh.

Tempeh is gemaakt van sojabonen en daardoor een goede bron van plantaardige eiwitten. Zo bevat 100 gram maar liefst 19 gram eiwit. Wanneer je veel sport en wat extra eiwitten kunt gebruiken hoef je deze dus niet alleen uit dierlijke producten te halen.

Heb je nog wat tempeh over? Probeer dan dit recept ook eens.

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

2 spelt crackers
1/2 avocado
50 gram tempeh
1 theelepel sambal oelek
Scheutje sojasaus
Scheutje olijfolie
Handje koriander

Benodigdheden
Pan

Bereiding
Snijd de tempeh in dunne repen en snijd deze repen weer in kleine stukjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de tempeh toe. Voeg de sojasaus en sambal toe en hussel door elkaar met een spatel. Bak de tempeh ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Ondertussen kun je vast de avocado doormidden snijden, verdelen over de crackers en met een vork zachtjes pletten. Verdeel ten slotte de tempeh over de crackers en garneer met verse koriander.