fbpx

Het leek me wel een leuk idee om een eetdagboek voor jullie bij te houden. Mjn klanten doen dit ook altijd voor mij en zo kijk ik mee hoe hun week is vergaan. Vaak wordt mij dan de vraag gesteld wat ik allemaal eet, maar geen dag is bij mij hetzelfde. Het enige wat ik altijd doe is ontbijten met havermoutpap, my all time favourite. Voor de rest is het elke dag anders. Hopelijk kun je inspiratie opdoen uit mijn eetdagboek en heb je wat aan mijn tips.

Eet je altijd alles zonder ‘zooi’?

Ik probeer wel zo puur en natuurlijk mogelijk te eten. Daardoor zit ik gewoon beter in mijn vel, heb ik weinig last van suikerdipjes en ook geen opgeblazen gevoel meer. Mijn regel is dat ik van maandag tot vrijdag gezond eet en geen slechte dingen neem, zodat ik in het weekend een beetje meer kan genieten. Doordeweeks ziet mijn eetdagboek er dus best saai uit met veel havermoutpap, speltcrackers, groenten en salades. In het weekend maak ik vaak nieuwe recepten voor mijn blog en eet ik ‘s avonds ook wat uitgebreider. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je jezelf geen dingen verbied, dus in het weekend eet ik graag een ijsje, een stuk carrot cake of een verse pizza.

 

Wat is je lievelingseten?

Dit vind ik lastig om te zeggen, er zo veel dingen waar ik echt van kan genieten. Zo ben ik gek op courgetti met spicy tofu, de lasagne van mijn moeder en homemade pizza met gerookte zalm. Oh en ijs natuurlijk, van vers Italiaans ijs tot Ben & Jerry’s. Mijn favoriete guilty pleasure.

Zijn er dingen die je echt niet eet?

Er zijn weinig dingen die ik niet lust, ik vind het ook altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Alleen geitenkaas daar maak je me echt niet blij mee. Wanneer ik andere foodbloggers heel vrolijk recepten met geitenkaas zie posten, zoals geitenkaas salades of geitenkaas fondue, snap ik niet hoe mensen dat lekker kunnen vinden. Persoonlijk vind ik het smaken naar een antieke kast. Daarom zie je dus ook nooit recepten met geitenkaas op mijn blog. Verder eet ik de laatste tijd meer vegetarisch en laat ik vlees wat vaker staan.

 

Heb je nog een tip voor mensen om meer zonder zooi te eten?

Het lezen van de ingrediëntenlijst van een product is erg belangrijk. Soms staat er op een verpakking dat het product ‘naturel’ is, maar zit het toch boordevol suikers. Fabrikanten kunnen je op die manier erg misleiden. Verder denk ik altijd na hoe natuurlijk een product is. Zou je het bijvoorbeeld zo van een boom kunnen plukken of wordt het in een fabriek gemaakt? Hoe minder bewerkt het product is, hoe beter voor je lichaam.

Vrijdag

Ontbijt
Ik ontbijt elke ochtend met warme havermoutpap, een lekker stevig ontbijt om mijn dag mee te beginnen. Deze keer doe ik er een halve bevroren banaan doorheen en een eetlepel lijnzaad. Daarbij drink ik een grote kop groene thee.

Snack
Vandaag staat er een intensieve legday op de planning en tijdens het sporten drink ik ongeveer een liter water. Daarna neem ik een natuurlijke vanille eiwitshake.

Lunch
Als lunch eet ik twee speltcrackers met gerookte zalm, verse bieslook en wat cherrytomaten. Ik drink hierbij twee koppen groene thee.

Snack
Ik maak vanille blondies voor mijn blog en die moeten natuurlijk geproefd worden. Ik eet er twee en geef de rest snel weg aan mijn huisgenootjes, voordat ik zelf alles opeet. Ook drink ik nog een kop Choco Chili thee van Yogi Tea, een heerlijke thee met een chocoladesmaakje.

Diner
Tijdens het koken snack ik een bakje cherrytomaten. Als diner maak ik een Thaise curry met boekweit noedels, kokosmelk, spicy tofu, twee soorten paprika, ui, knoflook en verse koriander. Hierbij drink ik nog twee glazen water. Mijn avondsnack sla ik vanavond over omdat de curry zo vullend is.

SONY DSC

Zaterdag

Ontbijt
Ik begin mijn dag weer met warme havermoutpap, deze keer met frambozen en een eetlepel amandelschaafsel. Daarbij drink ik een grote kop groene thee.

Snack
Na een lekkere sportsessie van anderhalf uur neem ik weer een natuurlijke vanille eiwitshake. De reden dat ik deze neem is omdat ik veel vegetarisch eet en anders te weinig eiwitten binnen krijg.

Lunch
Met een vriendin ga ik een dagje naar Utrecht en onze lunch eten we bij SLA. Ik bestel een Mexicaanse tempeh bowl met verschillende soorten bonen, avocado, spicy tempeh en zoete aardappel. Hierbij drink ik twee koppen verse muntthee.

Snack
Tijd voor ijs! Iedereen die mij goed kent weet dat ik een ijsmonster ben en ik altijd wel een reden heb om ijs te eten. Ik bestel een hoorntje met twee bolletjes ijs: Oreo en speculaas.

Diner
Tijdens het koken snack ik weer een bakje cherrytomaten. Handig om op een gezonde manier mijn trek te stillen. Daarna maak ik mijn favoriete salade van dit moment, een frisse kikkererwtensalade met dadels en feta. Het recept hiervan vind je in mijn ebook.

SONY DSC
Snack
‘s Avonds neem ik nog een bakje sojayoghurt met een kiwi. Ook drink ik twee koppen Choco Chili thee.

 

Zondag


Ontbijt
As usual
weer een bakje warme havermoutpap, deze keer met een halve bevroren banaan en een eetlepel amandelschaafsel. Daarbij drink ik een grote kop groene thee.

Snack
Ik besluit vandaag niet te sporten vanwege een vervelende rugblessure waar ik al een tijdje mee loop. In plaats daarvan maak ik een nieuw recept voor mijn blog: vegan pindakaas koekjes. Ik smikkel er twee van.

Lunch
Ik heb nog een halve avocado liggen die op moet dus ik besluit courgetti met spicy tofu te maken. Daarbij drink ik nog twee glazen water.

Snack
Als snack neem ik een bakje cherrytomaten. Later neem ik nog een pindakaas koekje, ik kan er niet vanaf blijven. Ook drink ik nog een kop Choco Chili thee.

image1 (22)

Diner
Als diner maak ik een salade met gebakken vegetarische kipstukjes, paprika, cherrytomaten, gedroogde tomaten, komkommer, rucola, koriander en feta. Daar drink ik twee glazen water bij.

Snack
‘s Avonds neem ik nog een bakje sojayoghurt met een halve mango.

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)