De laatste tijd ben ik verslaafd geraakt aan deze vegan pindakaas koekjes. Vegan koekjes maken kan soms best lastig zijn, aangezien er in veel koekjes eieren zitten. Juist door de pindakaas zijn deze koekjes lekker smeuiig en bovendien ook erg gezond. Pindakaas is namelijk rijk aan eiwitten en gezonde vetten. Verder bevatten deze pindakaas koekjes ook havermout, amandelmeel, plantaardige melk en ahorn siroop. Je hebt dus helemaal niet veel ingrediënten nodig om gezonde koekjes te bakken.

Deze vegan pindakaas koekjes zijn geïnspireerd door een recept uit het kookboek Easy Vegan met Julie, een veganistisch kookboek met veel makkelijke recepten. Dit kookboek is ideaal als je wat minder vlees wilt eten of vegan inspiratie kunt gebruiken. Ik heb het recept uit Easy Vegan met Julie iets aangepast, waardoor je minder ingrediënten nodig hebt. De combinatie van pindakaas met amandelmeel vind ik erg lekker, een beetje zoals marsepein. Vooral als deze gezonde koekjes net uit de oven komen zijn ze heerlijk. Snel maken dus en smullen maar.

Laat je me weten wat je van deze vegan pindakaas koekjes vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-pindakaas-koekjes

 

Recept vegan pindakaas koekjesIngrediënten
(Voor 12 koekjes)

100 gram havermout
50 gram amandelmeel
125 gram 100% puur pindakaas
6 eetlepels kokos en rijst drink
4 eetlepels ahornsiroop
Paar snufjes zeezout

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Oven

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Doe de havermout en amandelmeel in een keukenmachine en mix tot een fijn meel.

3. Voeg de pindakaas, kokos en rijst drink, ahornsiroop en zeezout toe. Mix tot een dik deeg.

4. Rol het deeg tot twaalf balletjes en leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Druk ze zachtjes plat met een vork.

5. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna minstens 15 minuten afkoelen.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.