fbpx ...

De laatste tijd ben ik verslaafd geraakt aan deze vegan pindakaas koekjes. Vegan koekjes maken kan soms best lastig zijn, aangezien er in veel koekjes eieren zitten. Juist door de pindakaas zijn deze koekjes lekker smeuïg en bovendien ook erg gezond. Pindakaas is namelijk rijk aan eiwitten en gezonde vetten. Verder bevatten deze pindakaas koekjes ook havermout, amandelmeel, plantaardige melk en ahorn siroop. Je hebt dus helemaal niet veel ingrediënten nodig om gezonde koekjes te bakken.

 

Vegan pindakaas koekjes

 

Deze vegan pindakaas koekjes zijn geïnspireerd door een recept uit het kookboek Easy Vegan met Julie, een veganistisch kookboek met veel makkelijke recepten. Dit kookboek is ideaal als je wat minder vlees wilt eten of vegan inspiratie kunt gebruiken. Ik heb het recept uit Easy Vegan met Julie iets aangepast, waardoor je minder ingrediënten nodig hebt. De combinatie van pindakaas met amandelmeel vind ik erg lekker, een beetje zoals marsepein. Vooral als deze gezonde koekjes net uit de oven komen zijn ze heerlijk. Snel maken dus en smullen maar.

Deze vegan pindakaas koekjes zijn:

  • 100% vegan (of course)
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Boordevol gezonde vetten

Laat je me weten wat je van deze vegan pindakaas koekjes vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-pindakaas-koekjes

 

Recept vegan pindakaas koekjes

 

Bereidingstijd: 20-25 minutenIngrediënten
(Voor 12 koekjes)

100 gram (glutenvrije) havermout
50 gram amandelmeel
125 gram 100% puur pindakaas
6 eetlepels kokos en rijst drink
4 eetlepels ahornsiroop
Paar snufjes zeezout

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Oven

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Doe de havermout en amandelmeel in een keukenmachine en mix tot een fijn meel.

3. Voeg de pindakaas, kokos en rijst drink, ahornsiroop en zeezout toe. Mix tot een dik deeg.

4. Rol het deeg tot twaalf balletjes en leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Druk ze zachtjes plat met een vork.

5. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna minstens 15 minuten afkoelen.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz