PINDAKAAS KOEKJES (VEGAN)

Een tijdje terug ontving ik het boek ‘Easy vegan met Julie‘, een veganistisch kookboek met veel makkelijke recepten. Dit kookboek is ideaal als je wat minder vlees wilt eten of gewoon wel wat vegan inspiratie kunt gebruiken. Er staan veel recepten in waarbij vlees op een creatieve wordt vervangen door groenten. Zo lijkt de bietencarpaccio me heerlijk en ook de spicy bloemkoolwings wil ik binnenkort gaan proberen.

Toen ik eenmaal bij de desserts aankwam zag ik deze vegan pindakaas koekjes staan. Die moesten natuurlijk wel even getest worden. Gelukkig had ik alle ingrediënten al in huis en was ik een halfuur later al aan het smullen van deze lekkere koekjes. Handig om te maken als snack of gewoon voor in de koekjestrommel. Ik ben fan!

SONY DSC


Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
(Voor 12 koekjes)

100 gram havervlokken
50 gram amandelmeel
125 gram naturel pindakaas
6 eetlepels amandelmelk
4 eetlepels ahornsiroop
Paar snufjes zeezout
2 mespuntjes vanille poeder

Benodigdheden
Keukenmachine
Oven

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C. Doe de havervlokken en amandelmeel in een keukenmachine en mix tot een fijn meel. Voeg de pindakaas, de amandelmelk, de ahornsiroop, het zeezout en het vanillepoeder toe. Mix tot een dik deeg. Rol het deeg tot twaalf balletjes en leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Druk ze zachtjes plat met een vork. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna minstens 5 minuten afkoelen.

Wil je meer vegan recepten van Julie proberen? Bestel dan hier haar boek.