GLUTENVRIJE VANILLE BLONDIES MET FRAMBOZEN EN AMANDEL

SONY DSC

SONY DSC

Heb je binnenkort een verjaardag en wil je wat speciaals serveren aan je gasten? Dan zijn deze vanille blondies een goed idee. Een blondie is het minder bekende zusje van de brownie, vanwege de lichte kleur wordt het dus blondie genoemd. Normaal gesproken worden blondies gemaakt van witte bloem, chocolade, suiker en boter. Dat kan natuurlijk ook gewoon op een gezonde manier. Helemaal zonderzooi proof dus.

Door de bloem te vervangen door kikkererwten worden de blondies gelijk wat eiwitrijker. Bovendien zitten kikkererwten ook boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Je proeft deze peulvruchten overigens niet dankzij de zoete dadels die in de blondies verwerkt zitten.  Zo kun je dus lekker snoepen en word je lichaam er ook nog eens blij van!

Ingrediënten
(Voor 9 blondies)

240 gram kikkererwten (uitgelekt, uit pot of blik)
150 gram medjoul dadels (ontpit)
2 eieren
2 vanillestokjes
2 theelepels bakpoeder
30 gram kokosolie (gesmolten)
3 eetlepels ahorn siroop
Handje (diepvries) frambozen
Handje amandelschaafsel

Benodigdheden
Brownieblik
Keukenmachine

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C. Giet de kikkererwten af en spoel ze af met water. Doe ze in een keukenmachine en voeg eieren, dadels, bakpoeder, kokosolie en ahorn siroop toe. Rits de vanillestokjes open met een scherp mesje en voeg het poeder toe aan de ingrediënten. Mix alles een paar minuten goed fijn en zorg dat het een glad mengsel is.

Vet het brownieblik in met kokosolie en voeg het mengsel toe. Garneer met frambozen en amandelschaafsel. Bak de blondie in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Snijd de blondie pas in 9 stukken nadat deze een halfuur is afgekoeld.

SONY DSC