Deze frisse spelt salade met komkommer en munt staat zo op tafel en is heerlijk op een zonnige dag. Terwijl ik dit typ moet de lente nog wel echt beginnen, want buiten regent het nog pijpenstelen. Zodra het eenmaal warmer is eet ik het liefst elke dag salades, jij ook? Deze gezonde spelt salade is de laatste tijd een van mijn favoriete recepten. Dankzij de zwarte bonen is de salade ook rijk aan eiwitten en de spelt zorgt er voor dat de salade goed vult. Spelt is rijk is aan vitaminen, mineralen en eiwitten. Altijd handig dus om een zakje in huis te hebben!

De meeste mensen zijn wel bekend met speltpasta of speltbloem, maar met ‘gewoon’ spelt dan weer niet. Spelt is een graan en kan je koken net als rijst. Het heeft een beetje een nootachtige smaak, erg lekker. Ik gebruik spelt vaak in salades, zoals bij deze salade met geroosterde pompoen en feta. Door spelt te combineren met komkommer, verse munt en feta krijgt de salade een hele frisse touch. Ook de dressing met limoen en mosterd is heerlijk. De mosterd geeft net dat beetje pit wat je nodig hebt. Een fijne salade om te maken als lunch of voor bij de barbecue.

Deze spelt salade is:

  • Rijk aan eiwitten
  • Bevat veel gezonde vetten
  • Makkelijk om te maken

Laat je mij weten wat je van deze spelt salade met komkommer en munt vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

spelt-salade-komkommer-munt

 

Recept spelt salade met komkommer en munt

 

Bereidingstijd: 20 minutenIngrediënten
(Voor 4 personen)

Salade
400 gram zwarte bonen in blik/glas (uitlekgewicht)
200 gram spelt 
2 komkommers
80 gram witte saladekaas of feta
80 gram cashewnoten
Handje verse munt

Dressing
4 eetlepels olijfolie
Sap van 1 limoen
2 theelepels mosterd
Paar snufjes zeezout

 

Bereiding

1. Kook de spelt zoals beschreven op de verpakking.

2. Rooster de cashewnoten een paar minuten in een pan (zonder olie) zodat ze een beetje verkleuren en zet apart.

3. Giet de zwarte bonen af in een vergiet en spoel af met wat water. Snijd de komkommer in kleine blokjes en hak de verse munt fijn.

4. Doe de spelt, zwarte bonen, verse munt, komkommer en cashewnoten in een saladekom. Brokkel de saladekaas er overheen.

5. Mix de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en garneer over de salade.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken met suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz