SALADE MET SPELT, KOMKOMMER EN MUNT

Het is eind april dus ik vond het tijd om weer eens een lekkere frisse salade met jullie te delen. Weliswaar is het buiten nu niet echt zomers weer, want terwijl ik dit typ regent het pijpenstelen. Maar hopelijk wordt het snel lekker zonnig en dan is deze salade echt een must-try. Ik wilde eens wat nieuws proberen dus ik haalde een zakje spelt in huis. Deze graansoort is al een paar jaar mega populair vanwege zijn gezondheidsvoordelen. Zo is spelt rijk aan vezels, vitaminen, mineralen en eiwitten. De smaak is heerlijk, een beetje nootachtig en erg puur.

Door spelt te combineren met komkommer, verse munt en feta krijgt de salade een hele frisse touch. Ook de dressing met limoen, mosterd en olijfolie is heerlijk. De mosterd geeft net dat beetje pit wat je nodig hebt. Een fijne salade dus om te maken als lunch of voor bij de barbecue.

SONY DSC

Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
(Voor 4 personen)

Salade
400 gram zwarte bonen (uit blik, uitlekgewicht)
200 gram spelt
2 komkommers
80 gram witte saladekaas of feta
80 gram cashewnoten
Handje verse munt

Dressing
4 eetlepels olijfolie
Sap van 1 limoen
2 theelepels mosterd
Paar snufjes zeezout

Bereiding
Kook de spelt zoals beschreven op de verpakking. Rooster de cashewnoten een paar minuten in een pan (zonder olie) zodat ze een beetje verkleuren en zet apart. Giet de zwarte bonen af in een vergiet en spoel af met wat water. Snijd de komkommer in kleine blokjes en hak de verse munt fijn. Doe de spelt, zwarte bonen, verse munt, komkommer en cashewnoten in een saladekom. Brokkel de saladekaas er overheen. Mix ten slotte de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en garneer over de salade.