GEVULDE ZOETE AARDAPPELS UIT DE OVEN

Ik kan maar geen genoeg krijgen van zoete aardappels. De eerste keer dat ik zoete aardappel frietjes at was geloof ik drie jaar geleden en ik ben er nog steeds gek op. Afgelopen winter at ik vaak zoete aardappel stamppot en nu is het tijd voor gevulde zoete aardappels.

Zoete aardappels passen goed in een gezond voedingspatroon. Ze bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Ook zijn zoete aardappels een bron van langzame koolhydraten, welke langzaam worden opgenomen in je bloed. Daardoor ben je langer verzadigd en heb je dus minder snel honger.

De combinatie van de zoete aardappels met kikkererwten, olijven en gedroogde tomaten is erg verrassend. Door de feta wordt het geheel wat smeuïger en de koriander zorgt voor een frisse touch. Persoonlijk vind ik koriander echt een toevoeging geven aan een gerecht en het liefst garneer ik alles met dit kruid. Maar er zijn dus ook mensen die het vinden smaken naar zeepsop, vervang het dan door een handje rucola.

SONY DSCSONY DSC

Bereidingstijd 60 minuten
Ingrediënten
(Voor 4 personen)

4 medium zoete aardappelen
240 gram kikkererwten (uit een glazen pot of blik)
100 gram gedroogde tomaten in olijfolie
50 gram groene olijven in olijfolie
80 gram witte saladekaas of feta
Handje verse koriander
Benodigdheden
Oven

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C. Was de zoete aardappels en leg ze ongeschild op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 50 minuten gaar. Snijd ondertussen vast de zongedroogde tomaten en olijven fijn. Giet de kikkererwten af, spoel ze af met water en meng ze met de zongedroogde tomaten, olijven en fijngesneden koriander in een schaaltje.

Haal de zoete aardappels uit de oven en snijd ze doormidden. Schep met een lepel gedeeltelijk het vruchtvlees er uit en laat ongeveer een halve centimeter zitten. Vul de zoete aardappels met het kikkererwtenmengsel en zet 5-10 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer ze ten slotte met feta en verse koriander.