fbpx ...

Deze zoete aardappel soep met kokosmelk is ideaal voor koude winterdagen. Ik ben dol op soep maken in de winter, het liefst eet ik elke dag wel een soepje. Doordat deze soep zoete aardappels bevat is het ook echt een maaltijdsoep. Zoete aardappels zijn een bron van langzame koolhydraten, die er voor zorgen dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Dat zorgt er weer voor dat je minder snel honger krijgt, heel fijn dus. Bovendien zorgt de kokosmelk in de soep ervoor dat de soep lekker romig en vullend wordt, waardoor je eigenlijk al aan één kom soep genoeg hebt.

 

Zoete aardappel soep met kokosmelk

 

Ook zitten er wortels in deze soep zoete aardappel-kokos soep. Wortels worden vaak gebruikt voor stamppot, maar zelfs door een zoete aardappel soep zijn ze heerlijk. Wortels barsten van de vitamine A, een vitamine die zorgt voor gezonde ogen. Daarnaast zorgt vitamine A ook voor een sterk immuunsysteem, iets wat je goed kan gebruiken in de winter. Mensen worden dan vaak sneller ziek en grieperig, dus wat extra vitaminen kan zeker geen kwaad. Bovendien bevatten wortels ook veel vezels, die zorgen voor een goede spijsvertering. Voldoende redenen dus om deze gezonde soep te maken en lekker van te smullen samen. En heb je nog wat zoete aardappels over na het maken van deze soep? Probeer dan eens deze curry met zoete aardappel, pompoen en pindakaas.

Laat je me weten wat je van deze zoete aardappel soep met kokosmelk vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

zoete-aardappel-kokos-soep

 

Recept zoete aardappel soep met kokosmelk

 

Ingrediënten
(Voor 4 kommen soep)

1 kg zoete aardappels
400 gram wortels
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 blokje groentebouillon
1 liter water
200 ml kokosmelk
Handje verse koriander
Scheutje olijfolie
Optioneel: cayenne peper, komijn of kaneel

 

Benodigdheden

Grote soeppan
Staafmixer
Dunschiller of schilmesje

 

Bereiding

1. Was de zoete aardappels en verwijder de schil met een dunschiller of schilmesje. Snijd de zoete aardappels daarna in kleine blokjes. Snijd de wortel in dunne plakjes en snijd de ui en knoflook fijn.

2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin.

3. Voeg de zoete aardappels, wortels, water en groentebouillon toe. Breng aan de kook en kook 15 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe en pureer met een staafmixer tot soep.

4. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met verse koriander.

Tip: Ook erg lekker om nog wat extra kruiden toe te voegen, zoals cayenne peper, komijn of kaneel. Spice it up!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz