Deze zoete aardappel-kokos soep is ideaal voor koude winterdagen. Ik ben dol op soep maken in de winter, het liefst eet ik elke dag wel een soepje. Doordat deze soep zoete aardappels bevat is het ook echt een maaltijdsoep. Zoete aardappels zijn een bron van langzame koolhydraten, die er voor zorgen dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Dat zorgt er weer voor dat je minder snel honger krijgt, heel fijn dus. Bovendien zorgt de kokosmelk in de soep ervoor dat de soep lekker romig en vullend wordt, waardoor je eigenlijk al aan één kom soep genoeg hebt.

Ook zitten er wortels in deze soep zoete aardappel-kokos soep. Wortels worden vaak gebruikt voor stamppot, maar zelfs door een zoete aardappel soep zijn ze heerlijk. Wortels barsten van de vitamine A, een vitamine die zorgt voor gezonde ogen. Daarnaast zorgt vitamine A ook voor een sterk immuunsysteem, iets wat je goed kan gebruiken in de winter. Mensen worden dan vaak sneller ziek en grieperig, dus wat extra vitaminen kan zeker geen kwaad. Bovendien bevatten wortels ook veel vezels, die zorgen voor een goede spijsvertering. Voldoende redenen dus om deze gezonde soep te maken en lekker van te smullen samen. En heb je nog wat zoete aardappels over na het maken van deze soep? Probeer dan eens deze curry met zoete aardappel, pompoen en pindakaas.

Laat je me weten wat je van deze zoete aardappel-kokos soep vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

zoete-aardappel-kokos-soep

 

Recept zoete aardappel-kokos soep

 

Ingrediënten
(Voor 4 kommen soep)

1 kg zoete aardappels
400 gram wortels
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 blokje groentebouillon
1 liter water
200 ml kokosmelk
Handje verse koriander
Scheutje olijfolie

 

Benodigdheden

Grote soeppan
Staafmixer

 

Bereiding

1. Was de zoete aardappels en wortels en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de ui en knoflook fijn.

2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin.

3. Voeg de zoete aardappels, wortels, water en groentebouillon toe. Breng aan de kook en kook 15 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe en pureer met een staafmixer tot soep.

4. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met verse koriander.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.