fbpx

Deze raw repen met havermout en chocolade zijn echt heerlijk. Wist je dat zelf raw repen maken erg makkelijk is? Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en deze gezonde repen zijn zo klaar, aangezien je geen oven nodig hebt. Voor deze repen heb je vijf ingrediënten nodig, namelijk amandelen, dadels, havermout, cacaopoeder en pure chocolade. Misschien heb je deze ingrediënten al wel in huis en kun je gelijk aan de slag.

De combinatie van noten en dadels levert veel energie en zorgt er voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Bovendien zijn onverzadigde vetzuren ook belangrijk voor een gezond hart. Vetten eten is dus erg belangrijk, daar schreef ik al eerder een artikel over. Daarnaast zorgt de havermout in deze gezonde snack voor veel vezels en B-vitamines. Ook kan havermout ook erg lekker zijn als ontbijt, zo is mijn favoriete ontbijt op dit moment havermoutpap met pindakaas en speculaaskruiden.

Raw repen met havermout en chocolade

 

Het recept van deze raw repen heb ik niet zelf bedacht, maar is van Jennifer Krijnen. Ik volg deze vrolijke natural beauty al een tijdje via Instagram en bij elke foto loopt het water me in mijn mond. Homemade carrot cake, heerlijke stapels pannenkoeken en tropische ontbijtjes, het liefst zou ik alles wel willen proberen wat ik op Jennifer’s feed zie staan. Ze eet graag gezond en bovendien zijn al haar recepten lekker simpel. Neem dus eens een kijkje op haar blog en probeer een van haar vele recepten uit. 

Deze raw repen met havermout en chocolade zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij (gebruik glutenvrije havermout)
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze raw repen met havermout en chocolade vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

raw-repen-met-havermout

 

Recept raw repen met havermout en chocolade

 

Ingrediënten
(Voor 12 stuks)

100 gram amandelen
100 gram medjoul dadels
50 gram (glutenvrije) havermout
10 gram cacaopoeder
100 gram pure chocolade

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Bakvorm

 

Bereiding

1. Laat de dadels een kwartiertje weken in lauwwarm water. Laat ze goed uitlekken en mix ze samen met de noten, havermout en cacaopoeder fijn in de keukenmachine.

2. Bekleed de bakvorm met bakpapier (ik heb geen vierkante bakvorm, dus ik heb een ovenschaal gebruikt, werkt ook prima), verspreid het mengsel over de bakvorm en druk het stevig aan.

3. Breek de chocolade in stukjes en laat deze au bain marie smelten. Giet de chocolade over de bodem en strooi er eventueel nog wat gehakte amandelen overheen.

4. Zet de raw repen een uur in de koelkast en snijd ze vervolgens in 12 stukjes.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)