CHOCO BITES

Vandaag deel ik een heerlijk recept van Jennifer Krijnen. Ik volg deze vrolijke natural beauty al een tijdje op Instagram en bij elke foto loopt het water me in mijn mond. Homemade carrot cake, heerlijke stapels pannenkoeken en tropische ontbijtjes, het liefst zou ik alles wel willen proberen wat ik op Jennifer’s feed zie staan. Ze eet graag gezond en bovendien zijn al haar recepten lekker simpel. Neem dus eens een kijkje op haar blog en probeer een van haar vele recepten uit.

Jennifer: “Zoals je misschien wel weet ben ik gek op chocolade, en al helemaal op healthy choco snacks! Ben jij ook zo een choco-lover? Dan heb ik een super lekker recept voor je: Choco Bites! En deze heerlijke healthy snack is easy peasy om te maken, want je hebt maar 5 ingrediënten nodig: dadels, amandelen, havermout, cacaopoeder en chocola, that’s it!”

IMG_20170122_171903_868

Ingrediënten
100 gram amandelen
100 gram dadels
50 gram havermout
10 gram cacaopoeder
100 gram extra pure chocolade

Benodigdheden
Keukenmachine
Bakvorm

Bereiding
Laat de dadels een kwartiertje weken in lauwwarm water. Laat ze goed uitlekken en mix ze samen met de noten, havermout en cacaopoeder fijn in de keukenmachine. Bekleed de bakvorm met bakpapier (ik heb geen vierkante bakvorm, dus ik heb een ovenschaal gebruikt, werkt ook prima!), verspreid het mengsel over de bakvorm en druk het stevig aan. Breek de chocolade in stukjes en laat deze au bain marine smelten. Giet de chocolade over de bodem en strooi er eventueel nog wat gehakte amandelen overheen. Zet de choco bites een uur in de koelkast en snij ze vervolgens in 12 stukjes. Enjoy!