Ik ben dol op simpele recepten, zoals deze wrap pizza met pesto en vega kip. Een wrap pizza is eigenlijk gewoon een pizza met als bodem een meergranen wrap. Door een wrap te gebruiken als bodem is de pizza laag in calorieën, maar nog steeds even lekker. Het liefst eet ik elke week wel een wrap pizza. Ook de wrap pizza met gerookte zalm vind ik erg lekker. Maar de laatste tijd probeer ik steeds meer vegetarisch te eten en dan is deze pizza met vegetarische kipstukjes een uitkomst. Deze kipstukjes zijn gemaakt op basis van soja-eiwit, waardoor ze rijk zijn aan eiwitten. Zo bevat 100 gram plantaardige kipstukjes 19,4 gram eiwitten, bijna net zoveel als vlees of vis.

De combinatie van vega kip, groene pesto en pijnboompitten is sowieso altijd goed. Groene pesto maak ik het liefst zelf, dat kost je iets meer tijd maar het is wel veel lekkerder dan pesto uit een potje. Bovendien bevat deze groene pesto maar vijf ingrediënten en helemaal geen ‘zooi’. Daar wordt je lichaam blij van! Mocht je nog wat pesto over hebben, dan kun je deze ook goed gebruiken voor dit pasta recept.

Laat je me weten wat je van deze wrap pizza met pesto en vega kip vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

wrap-pizza-met-pesto

 

Recept wrap pizza met pesto en vega kip


Ingrediënten

(Voor vier personen)

4 meergranen wraps
8 eetlepels groene pesto
350 gram plantaardige kipstukjes
200 gram cherrytomaten
1 grote ui
2 eetlepels pijnboompitten
Een handje rucola

Benodigdheden

Oven
Bakpapier

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Bereid de groene pesto zoals beschreven in het recept.

3. Snijd de ui in ringen en de cherrytomaten in dunne plakjes.

4. Besmeer de wraps met groene pesto. Verdeel de plantaardige kip, cherrytomaten, ui en pijnboompitten over de wraps en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

5. Bak de wraps in zes minuten goudbruin en gaar. Garneer ze met verse rucola.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.