WRAP PIZZA MET PESTO, VEGAN KIP EN PIJNBOOMPITTEN

SONY DSC

Ik ben dol op simpele gerechten. Soms heb je na een lange werkdag gewoon geen zin om nog een halfuur in de keuken te staan. Dan wil je graag snel iets maken wat het liefst ook nog een beetje gezond is. Deze wrap pizza is dan echt een uitkomst voor jou. De pizza bereiden duurt nog geen vijf minuten en daarna hoeft hij maar kort de oven in. Zo kun jij snel genieten van een verse pizza zonder al te veel moeite.

Voor dit recept gebruikte ik de plantaardige kipstukjes van Vivera. Deze zijn nu al een tijdje favoriet bij mij omdat ik mijn vleesinname probeer te minderen. Ik voel me hier beter bij en bovendien is minder vlees eten ook goed voor het milieu. Deze kipstukjes zijn gemaakt van soja-eiwit waardoor ze rijk zijn aan eiwitten, namelijk 19,4 gram eiwit per 100 gram. Ook vind ik ze qua smaak erg op kip lijken en dat maakt het de ideale vervanger voor vegetariërs. De combinatie van groene pesto, pijnboompitten en kip doet het sowieso altijd goed. Probeer deze wrap pizza dus eens uit en laat me in de comments weten wat je er van vond.

Ingrediënten

(Voor vier personen)

4 medium volkoren wraps
8 eetlepels groene pesto
2 pakjes Vivera plantaardige kipstukjes (350 gram)
200 gram cherrytomaten
1 grote ui
2 eetlepels pijnboompitten
Een handje rucola

Benodigdheden
Oven
Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de ui in ringen en de cherrytomaten in dunne plakjes. Besmeer de wraps met groene pesto. Verdeel de plantaardige kip, cherrytomaten, ui en pijnboompitten over de wraps en leg ze op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Bak ze in zes minuten goudbruin. Garneer ze ten slotte met verse rucola.