Ik ben dol op simpele recepten, zoals deze wrap pizza met pesto en vega kip. Een wrap pizza is eigenlijk gewoon een pizza met als bodem een meergranen wrap. Door een wrap te gebruiken als bodem is de pizza laag in calorieën, maar nog steeds even lekker. Het liefst eet ik elke week wel een wrap pizza. Ook de wrap pizza met gerookte zalm vind ik erg lekker. Maar de laatste tijd probeer ik steeds meer vegetarisch te eten en dan is deze pizza met vegetarische kipstukjes een uitkomst. Deze kipstukjes zijn gemaakt op basis van soja-eiwit, waardoor ze rijk zijn aan eiwitten. Zo bevat 100 gram plantaardige kipstukjes 19,4 gram eiwitten, bijna net zoveel als vlees of vis.

 

Wrap pizza met pesto en vega kip

 

De combinatie van vega kip, groene pesto en pijnboompitten is sowieso altijd goed. Groene pesto maak ik het liefst zelf, dat kost je iets meer tijd maar het is wel veel lekkerder dan pesto uit een potje. Bovendien bevat deze groene pesto maar vijf ingrediënten en helemaal geen ‘zooi’. Daar wordt je lichaam blij van! Mocht je nog wat pesto over hebben, dan kun je deze ook goed gebruiken voor dit pasta recept.

Laat je me weten wat je van deze wrap pizza met pesto en vega kip vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

wrap-pizza-met-pesto

 

Recept wrap pizza met pesto en vega kip

 

Bereidingstijd: 15 minuten


Ingrediënten
(Voor vier personen)

4 meergranen wraps
8 eetlepels (vegan) groene pesto (kant-en-klaar of homemade)
350 gram plantaardige kipstukjes
200 gram cherrytomaten
1 grote ui
2 eetlepels pijnboompitten
Een handje rucola

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Bereid de groene pesto zoals beschreven in het recept.

3. Snijd de ui in ringen en de cherrytomaten in dunne plakjes.

4. Besmeer de wraps met groene pesto. Verdeel de plantaardige kip, cherrytomaten, ui en pijnboompitten over de wraps en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

5. Bak de wraps in zes minuten goudbruin en gaar. Garneer ze met verse rucola. Enjoy!

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz