fbpx ...

Ben jij ook zo dol op courgetti met avocado? Als het zonnetje maar een klein beetje begint te schijnen buiten kom ik al weer helemaal in de courgetti-mood. Vorige zomer at ik het bijna elke dag en ik heb zo’n gevoel dat het deze zomer niet anders zal zijn. Persoonlijk vind ik courgetti echt ideaal als vervanger voor pasta. Het ligt minder zwaar op je maag maar je hebt nog steeds een beetje die pasta feeling. Ook krijg je gelijk een flinke portie groenten binnen, wat natuurlijk nooit verkeerd is.

 

Courgetti met avocado en tofu

 

Het fijne aan deze courgetti met avocado is dat het zo op tafel staat. De tofu hoef je maar vijf minuten te bakken en voor de rest zijn alle ingrediënten rauw. Door groenten niet te koken blijven alle vitaminen en mineralen optimaal behouden. Rauw voedsel heeft in dat opzicht dus veel meer voordelen voor je lichaam dan gekookt voedsel. Naast vitaminen en mineralen is deze courgetti ook rijk aan gezonde vetten en eiwitten. Gezonde vetten spelen een rol bij het verlagen van je cholesterol gehalte en eiwitten zijn belangrijk voor je spieren. Stiekem dus erg gezond deze pasta!

Laat je me weten wat je van het deze courgetti met avocado vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

courgetti-met-avocado

 

Recept courgetti met avocado en tofu

 

Bereidingstijd: 15-20 minuten

 

Ingrediënten
(Voor vier personen)

4 courgettes
200 gram cherrytomaten
2 avocados
Sap van 2 limoenen
1,5 eetlepel dille topjes
500 gram tofu
Handje verse koriander
Flinke scheut sojasaus
Scheutje olijfolie
1,5 eetlepel sambal oelek
Snufje zout

 

Benodigdheden

Spiraalsnijder of dunschiller

 

Bereiding 

1. Rasp de courgettes met een spiraalsnijder in dunne slierten (courgetti).

2. Snijd de limoenen doormidden en meng het sap met avocado, dille en zout in een schaaltje. Je kunt dit met een vork prakken of hier een staafmixer voor gebruiken. Mix de saus door de courgetti heen.

3. Snijd daarna de tofu in kleine blokjes, doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de tofu toe. Breng gelijk op smaak met sojasaus en sambal. Hussel alles goed door elkaar met een spatel en bak de tofu in vijf minuten gaar.

4. Snijd de cherrytomaten doormidden. Verdeel de courgetti over vier borden en schep hier de tofu op.

5. Garneer met cherrytomaten en verse koriander.

Tip: Tegenwoordig verkopen ze bij de Albert Heijn ook kant-en-klare courgetti. Handig voor als je geen zin hebt om het zelf te maken.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz