SONY DSC

Ben jij ook zo dol op courgetti? Als het zonnetje maar een klein beetje begint te schijnen buiten kom ik al weer helemaal in de courgetti-mood. Vorige zomer at ik het bijna elke dag en ik heb zo’n gevoel dat het deze zomer niet anders zal zijn. Persoonlijk vind ik courgetti echt ideaal als vervanger voor pasta. Het ligt minder zwaar op je maag maar je hebt nog steeds een beetje die pasta feeling. Ook krijg je gelijk een flinke portie groenten binnen, wat natuurlijk nooit verkeerd is.

Het fijne aan dit gerecht is dat het zo op tafel staat. De tofu hoef je maar vijf minuten te bakken en voor de rest zijn alle ingrediënten rauw. Door groenten niet te koken blijven alle vitaminen en mineralen optimaal behouden. Rauw voedsel heeft in dat opzicht dus veel meer voordelen voor je lichaam dan gekookt voedsel. Naast vitaminen en mineralen is deze courgetti ook rijk aan gezonde vetten en eiwitten. Gezonde vetten spelen een rol bij het verlagen van je cholesterol gehalte en eiwitten zijn belangrijk voor je spieren. Stiekem dus erg gezond deze ‘pasta’.

Laat je me weten wat je er van vond als je hem gemaakt hebt?

Recept courgetti met avocado en spicy tofu

 

Ingrediënten
(Voor vier personen)

4 courgettes
200 gram cherrytomaten
2 avocados
Sap van 2 limoenen
1,5 eetlepel dille topjes
500 gram tofu
Handje verse koriander
Flinke scheut sojasaus
Scheutje olijfolie
1,5 eetlepel sambal oelek
Snufje zout

 

Benodigdheden

Spiraalsnijder of dunschiller

 

Bereiding 

1. Rasp de courgettes met een spiraalsnijder in dunne slierten (courgetti).

2. Snijd de limoenen doormidden en meng het sap met avocado, dille en zout in een schaaltje. Je kunt dit met een vork prakken of hier een staafmixer voor gebruiken. Mix de saus door de courgetti heen.

3. Snijd daarna de tofu in kleine blokjes, doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de tofu toe. Breng gelijk op smaak met sojasaus en sambal. Hussel alles goed door elkaar met een spatel en bak de tofu in vijf minuten gaar.

4. Snijd de cherrytomaten doormidden. Verdeel de courgetti over vier borden en schep hier de tofu op.

5. Garneer met cherrytomaten en verse koriander.

Tip: Tegenwoordig verkopen ze bij de Abert Heijn ook kant-en-klare courgetti. Handig voor als je geen zin hebt om het zelf te maken. 

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach bij Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Laatste artikelen van Zonderzooi


Nee, bedankt!