AMANDELPASTA MET KANEEL

SONY DSC
Ik had nog een voorraadje amandelen liggen en besloot er wat nieuwe recepten van te maken. Nadat ik deze heerlijke raw amandel-kaneel repen gemaakt had was het tijd voor amandelpasta. Amandelpasta is erg makkelijk om te maken, het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine. Door de natuurlijke vetten in de amandelen ontstaat er na tien minuten mixen vanzelf een pasta, zonder dat je olie nodig hebt. De combinatie van amandelen en kaneel vind ik zelf altijd erg lekker dus daarom heb ik een snufje kaneel toegevoegd. Maak een pot van deze pasta en eet het op een rijstwafel of als topping op havermoutpap.

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor een pot amandelpasta)

400 gram amandelen
3 theelepels kaneel
Optioneel: snufje zeezout

Benodigdheden
Keukenmachine

Bereiding
Doe de amandelen met kaneel in de keukenmachine. Voeg een snufje zeezout toe als je dat lekker vind. Laat deze ongeveer 10 minuten draaien en schraap af en toe met een lepel de noten van de zijkant. Na een tijdje ontstaat er een pasta. Hoe langer je de amandelen mixt, hoe smeuïger de pasta wordt. Kijk zelf even of je een hele dunne of een wat dikkere amandelpasta wilt. Bewaar de amandelpasta in een afgesloten weckpot.