fbpx ...

Amandelpasta met kaneel maken is helemaal niet ingewikkeld. Voor dit recept heb je maar twee ingrediënten nodig, namelijk amandelen en kaneel. Verder gebruik je bij het maken van amandelpasta een keukenmachine. Door de natuurlijke vetten in de amandelen ontstaat er na tien minuten mixen vanzelf een pasta. Op deze manier kun je ook erg makkelijk zelf pindakaas of chocoladepasta maken. Amandelen zijn overigens erg gezond. Ben je benieuwd waarom amandelen zo goed voor je zijn? Hierbij de voordelen van amandelen op een rijtje.

 

De gezondheidsvoordelen van amandelen

 

  • Amandelen zijn rijk aan gezonde vetten
  • De gezonde vetten in amandelen verlagen het LDL-cholesterol gehalte
  • Amandelen zijn rijk aan plantaardige eiwitten
  • Ze barsten van de vezels
  • Amandelen zijn een goede bron van vitamine E
  • Ze zorgen voor een gezond hart

 

Amandelpasta met kaneel

 

Genoeg redenen dus om een keer zelf amandelpasta te maken! Maar ook andere recepten met amandelen zijn erg lekker. Zo zijn deze raw repen met amandel en kaneel tevens het proberen waard. Wanneer je eenmaal een pot amandelpasta gemaakt hebt, kun je deze gebruiken voor op brood, als topping bij de havermoutpap of op een rijstwafel. De combinatie van amandelen en kaneel vind ik altijd erg lekker, vandaar dat ik kaneel toegevoegd heb aan dit recept. Ben je geen fan van kaneel, kun je deze ook weglaten.

Laat je me weten wat je van deze amandelpasta met kaneel vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

amandelpasta-met-kaneel

amandelpasta-met-kaneel

 

Recept amandelpasta met kaneel

 

Bereidingstijd: 10-15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een pot amandelpasta)

400 gram amandelen
3 theelepels kaneel
Optioneel: snufje zeezout

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Doe de amandelen met kaneel in de keukenmachine. Voeg een snufje zeezout toe als je dat lekker vindt.

2. Mix dit 10 minuten en schraap af en toe met een lepel de amandelen van de zijkant. Na een tijdje ontstaat er amandelpasta. Hoe langer je mixt, hoe smeuïger de pasta wordt.

3. Giet de amandelpasta in een afgesloten weckpot. Enjoy!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz