Amandelpasta maken is helemaal niet ingewikkeld. Voor dit recept heb je maar twee ingrediënten nodig, namelijk amandelen en kaneel. Verder gebruik je bij het maken van amandelpasta een keukenmachine. Door de natuurlijke vetten in de amandelen ontstaat er na tien minuten mixen vanzelf een pasta. Op deze manier kun je ook erg makkelijk zelf pindakaas of chocoladepasta maken. Amandelen zijn overigens erg gezond. Ben je benieuwd waarom amandelen zo goed voor je zijn?

Hierbij de voordelen van amandelen op een rijtje.

 

Gezondheidsvoordelen amandelen

 

♥ Amandelen zijn rijk aan gezonde vetten
♥ De gezonde vetten in amandelen verlagen het LDL-cholesterol gehalte
♥ Amandelen zijn rijk aan plantaardige eiwitten
♥ Amandelen barsten van de vezels
♥ Amandelen zijn een goede bron van vitamine E
♥ Amandelen zorgen voor een gezond hart

Genoeg redenen om een keer zelf amandelpasta te maken. Maar ook andere recepten met amandelen zijn erg lekker. Zo zijn deze raw repen met amandel en kaneel tevens het proberen waard. Wanneer je eenmaal een pot amandelpasta gemaakt hebt, kun je deze gebruiken voor op brood, als topping bij de havermoutpap of op een rijstwafel. De combinatie van amandelen en kaneel vind ik altijd erg lekker, vandaar dat ik kaneel toegevoegd heb aan dit recept. Ben je geen fan van kaneel, kun je deze ook weglaten.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSCSONY DSC

Recept amandelpasta met kaneel

Ingrediënten
(Voor een pot amandelpasta)

400 gram amandelen
3 theelepels kaneel
Optioneel: snufje zeezout

Benodigdheden

Keukenmachine

Bereiding

1. Doe de amandelen met kaneel in de keukenmachine. Voeg een snufje zeezout toe als je dat lekker vind. Mix dit 10 minuten en schraap af en toe met een lepel de amandelen van de zijkant. Na een tijdje ontstaat er amandelpasta. Hoe langer je mixt, hoe smeuïger de pasta wordt.

2. Giet de amandelpasta in een afgesloten weckpot. Deze blijft een lange tijd houdbaar.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Latest posts by Zonderzooi (see all)