BANANENBROOD MUFFINS

SONY DSC

Deze muffins zijn heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn lekker zoet, boordevol vezels en geven je een verzadigd gevoel. Ik had alle ingrediënten al in mijn keukenkastje staan dus besloot eens te experimenteren. Soms mislukt een recept dan compleet, maar deze keer ging het gewoon in één keer goed. Een fijn receptje om te maken op een regenachtige zondag. Oh en eet er eentje als ze net warm uit de oven komen want stiekem zijn ze dan gewoon het lekkerst.

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor acht muffins)

100 gram havervlokken
75 gram medjoul dadels
2 eieren
2 rijpe bananen
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
Kokosolie om in te vetten

Benodigdheden
Muffin blik of acht cakevormpjes
Oven
Keukenmachine of blender

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix tot een gladde massa. Vet het muffin blik in met wat kokosolie. Verdeel het mengsel over de vormen en vul elke vorm voor 3/4. Garneer ze met wat havervlokken. Bak de muffins in 15-20 minuten goudbruin. Laat ze een halfuurtje afkoelen voordat je ze opeet.