fbpx ...

Deze bananenbrood muffins zijn heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Bovendien zijn ze ook ideaal om mee te nemen als on the go ontbijt. Deze muffins zijn lekker zoet, zitten boordevol vezels en geven je een verzadigd gevoel. Tegenwoordig vind je natuurlijk overal wel een recept voor bananenbrood. Juist daarom wilde ik eens iets anders maken en zo kwam ik op het idee om bananenbrood muffins te maken.

De meeste ingrediënten voor deze gezonde muffins had ik al in mijn keukenkastje staan, zoals havermout, dadels en kaneel. Ook had ik nog wat rijpe bananen op mijn fruitschaal liggen en die zijn ideaal voor het maken van deze bananenbrood muffins. Hoe bruiner de bananen zijn, hoe zoeter en dus ook hoe lekkerder de muffins smaken. Daarom is dit recept de ideale manier om je oude bananen te gebruiken! 

 

Gezonde bananenbrood muffins

 

Deze bananenbrood muffins zijn ook erg gezond. De ingrediënten die je voor deze muffins nodig hebt zijn helemaal Zonderzooi-proof, zoals havermout, eieren, dadels, bananen en kaneel. Er zit daarom ook geen kokosolie in, want kokosolie zorgt namelijk voor een portie verzadigde vetten. Zo kan je toch lekker genieten zonder schuldgevoel! Ik maak op zondag vaak een voorraadje van deze muffins en dan heb ik elke dag een lekker tussendoortje. Je kan ze natuurlijk ook gewoon invriezen en dan per dag even ontdooien. Maar let’s be honest: bij mij zijn deze gezonde muffins vaak al na een paar dagen op, want ik vind ze erg verslavend.. 

Deze gezonde bananenbrood muffins zijn:

  • Glutenvrij (gebruik glutenvrije havermout)
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Ideaal voor je oude bananen

Laat je me weten wat je van deze gezonde bananenbrood muffins vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

bananenbrood-muffins-recept

 

bananenbrood-muffins-recept

 

Recept gezonde bananenbrood muffins

 

Ingrediënten
(Voor 8-10 muffins)

100 gram (glutenvrije) havermout
75 gram medjoul dadels
2 eieren
2 rijpe bananen
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
Snufje zout

 

Benodigdheden

Muffin blik of acht (siliconen) cakevormpjes
Oven
Keukenmachine of blender

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.

3. Vet het muffin blik in met wat olie. Verdeel het mengsel over de vormen en vul elke vorm voor 3/4. Garneer ze met wat havervlokken.

4. Bak de muffins in 15-20 minuten goudbruin. Laat ze een halfuur afkoelen voordat je ze opeet.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz