SONY DSC

Deze bananenbrood muffins zijn heerlijk als ontbijt of tussendoortje. De muffins zijn lekker zoet, zitten boordevol vezels en geven je een verzadigd gevoel. Weer eens wat anders dan het standaard bananenbrood. Bovendien kun je deze bananenbrood muffins ook makkelijk meenemen als on-the-go ontbijt. De ingrediënten voor de muffins had ik al in mijn keukenkastje staan dus besloot gewoon eens te experimenteren. Soms mislukt een recept dan compleet, maar deze keer ging het gewoon in één keer goed. Yes! Een fijn recept om te maken als ontbijt in het weekend. Oh, en eet er eentje als ze net warm uit de oven komen want stiekem zijn ze dan gewoon het lekkerst.

Deze bananenbrood muffins zijn:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Boordevol vitaminen en mineralen

Laat je me weten wat je van deze bananenbrood muffins vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

SONY DSC

 

Recept bananenbrood muffins

 

Ingrediënten
(Voor acht muffins)

100 gram havervlokken
75 gram medjoul dadels
2 eieren
2 rijpe bananen
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
Snufje zout

 

Benodigdheden

Muffin blik of acht cakevormpjes
Oven
Keukenmachine of blender

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.

3. Vet het muffin blik in met wat kokosolie. Verdeel het mengsel over de vormen en vul elke vorm voor 3/4. Garneer ze met wat havervlokken.

4. Bak de muffins in 15-20 minuten goudbruin. Laat ze een kwartier afkoelen voordat je ze opeet.

 

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching

 

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.