Deze vegan poké bowl met tempeh is momenteel mijn favoriete salade. Poké bowls zijn de laatste tijd enorm populair aan het worden. Mijn eerste vegan poké bowl met tempeh at ik vorig jaar op vakantie in Bali en sindsdien ben ik verkocht. Ook in ons kikkerlandje komen nu steeds meer poké tentjes te zitten, zoals Poké Bowl in Rotterdam. Deze gezonde bowls zijn overgewaaid uit Hawaii, waar ze met verse vis en groenten de heerlijkste salades creëren. Maar ook zonder tonijn of zalm smaakt een poké bowl erg lekker, dat bewijst deze vegan versie met tempeh. Het gerecht staat al binnen een kwartiertje op tafel, ideaal dus als je geen zin hebt om uitgebreid te koken.

 

Poké bowl met tempeh

 

Deze tropische bowls barsten van de vitaminen en mineralen. Hoe kleurrijker de bowl hoe beter, daardoor krijg je namelijk veel verschillende micronutriënten binnen. Bovendien is de salade rauw, wat er voor zorgt dat alle vitaminen en mineralen optimaal behouden blijven. Ook zorgt de avocado voor een portie gezonde vetten. Deze zijn belangrijk om je lichaam te beschermen tegen hart- en vaatziekten en verlagen het cholesterolgehalte in je bloed. Voor een frisse touch maak je de lekkere limoen-gember dressing bij de salade. Hier heb je maar drie ingrediënten voor nodig, namelijk limoen, gember en tamarinde. Die laatste is een soort zurige Indische dadelpasta en kun je voor een paar euro scoren bij de Aziatische toko. Erg handig om in huis te hebben voor dressings!

Deze vegan poké bowl met tempeh is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Rijk aan vitaminen

Laat je me weten wat je van deze vegan poké bowl met tempeh vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-poké-bowl-tempeh

 

Recept vegan poké bowl met tempeh

 

Ingrediënten
(Voor twee personen)

Poké bowl
1 komkommer
1 winterpeen
6 radijsjes
1 gele paprika
1 avocado
120 gram tempeh
Handje verse koriander
Scheutje olijfolie
Scheutje sojasaus (of tamari als glutenvrije optie)
2 theelepels sesamzaad

Dressing
2 eetlepels tamarinde
1 blokje verse gember (2 bij 2 cm)
2 limoenen

 

Benodigdheden

Spiraalsnijder
Koekenpan

 

Bereiding

1. Maak dunne slierten van de winterpeen en komkommer met een spiraalsnijder. Snijd de radijsjes in dunne plakken. Verwijder de binnenkant van de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes.

2. Snijd de tempeh in kleine blokjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de tempeh toe. Giet de sojasaus over de tempeh. Bak deze ongeveer vijf minuten op middelhoog vuur, zodat de tempeh een beetje knapperig wordt.

3. Verdeel de komkommer, wortel, radijsjes, paprika, tempeh en koriander over twee kommen. Snijd de avocado doormidden en leg deze er ook bij.

4. Maak daarna de dressing. Snijd de limoenen doormidden en pers uit in een kommetje. Voeg de tamarinde en gember toe. De gember kun je fijn snijden of bijvoorbeeld met een knoflookpers even persen. Roer alles goed door elkaar en garneer de dressing over de salade.

5. Versier de salade met sesamzaadjes.

Tip: Wil je een goed vullende maaltijd? Voeg dan wat boekweitnoedels toe.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezond eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.