fbpx ...

Heb jij wel eens zwarte bonen brownies gemaakt? Het klinkt misschien een beetje raar – zwarte bonen in een brownie – maar het is echt ontzettend lekker! Mijn vriendinnen zijn allemaal dol op het recept van deze gezonde brownies. Als ik ze niet had verteld dat er zwarte bonen in zaten, dan hadden ze het niet eens geproefd. Bovendien zijn deze zwarte bonen brownies erg makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine om alles even goed fijn te maken. Dankzij de zwarte bonen zijn deze brownies rijk aan goede voedingsstoffen, zoals eiwitten, vezels en ijzer. Een stukje van deze brownie bevat maar liefst twaalf gram eiwitten en zes gram vezels. Genoeg redenen dus om lekker te smullen van deze gezonde brownies!

 

Zwarte bonen brownies: lekker én gezond

 

Naast zwarte bonen bevatten deze brownies ook cacao, kokosolie, dadels en ahorn siroop. De cacao geeft de brownies een lekkere chocolade smaak en bovendien is cacao ook rijk aan antioxidanten. Daarnaast zorgt de kokosolie ervoor dat de brownies heerlijk smeuïg en zacht worden. Natuurlijk heb je wel iets van een zoetstof nodig, want brownies die niet zoet zijn dat is natuurlijk niks, toch?

Omdat ik zo min mogelijk ‘zooi’ gebruik in mijn recepten heb ik dadels en ahorn siroop toegevoegd. Ahorn siroop wordt getapt uit bomen in Canada, dus natuurlijker kan bijna niet. Wat frambozen erbij en je gezonde brownie is klaar! Je kan trouwens gewoon diepvries frambozen gebruiken voor dit recept, dat maakt verder niks uit. Deze frambozen zijn het hele jaar door verkrijgbaar en bovendien ook wat goedkoper dan verse frambozen. 

Heb je binnenkort een verjaardag? Maak dan deze heerlijke zwarte bonen brownies. Laat je gasten eens raden wat er in zit, want ik weet zeker dat ze de zwarte bonen niet eens proeven. Ben je meer fan van banaan dan van frambozen? Dan kun je deze brownie met banaan en kokos ook een keer proberen.

Deze zwarte bonen brownies met frambozen zijn:

  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan eiwitten

Laat je me weten wat je van deze zwarte bonen brownies met frambozen vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

zwarte-bonen-brownies

zwarte-bonen-brownies

zwarte-bonen-brownies

 

Recept zwarte bonen brownies met frambozen

 

Bereidingstijd: 30-35 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 9 brownies)

1 blik zwarte bonen (265 gram, uitlekgewicht)
150 gram medjoul dadels
40 gram kokosolie + extra om in te vetten
2 eieren
35 gram cacaopoeder
3 eetlepels ahorn siroop
2 theelepels bakpoeder
Handje frambozen

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Oven
Brownie bakvorm

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Smelt de kokosolie even in een pannetje. 

3. Doe alle ingrediënten (behalve de frambozen) samen in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.

4. Vet de brownie bakvorm in met kokosolie en giet het deeg hierin. Strijk eventueel even glad met een pannenlikker. Garneer de brownie daarna met frambozen. 

5. Bak de brownie in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar. Laat de brownie een halfuur afkoelen voordat je deze in 9 stukken snijdt.

Tip: Je kan ook nog wat extra noten toevoegen als je dat lekker vindt. 

Wil je meer balans ervaren in je lichaam en mind? Ga dan aan de slag met mijn Balance e-book met 52 Ayurvedische recepten. Dit e-book zorgt voor meer balans en minder last van vervelende klachten. Klik hier om het e-book te bekijken. 

info@zonderz