Heb jij wel eens zwarte bonen brownies gemaakt? Het klinkt niet echt lekker, maar deze zwarte bonen brownies zijn écht heerlijk. Geloof me, mijn vriendinnen zijn allemaal dol op het recept van deze gezonde brownies. Brownies maken met zwarte bonen is helemaal niet lastig, het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine om alles goed fijn te malen. Zwarte bonen in een brownie zorgen ervoor dat de brownies rijk zijn aan belangrijke voedingstoffen, zoals eiwitten, vezels en ijzer. Een stukje van deze brownie bevat maar liefst twaalf gram eiwitten en zes gram vezels. Genoeg redenen dus om lekker te smullen van deze gezonde brownies!

Naast zwarte bonen bevatten deze brownies ook cacao, kokosolie, dadels en ahorn siroop. De cacao geeft de brownies een lekkere chocolade smaak en de kokosolie zorgt er voor dat de brownies smeuïg en zacht worden. Daarnaast gebruik ik het liefst zo min mogelijk ‘zooi’ in mijn recepten en heb ik dadels en ahorn siroop toegevoegd om de brownies een zoete smaak te geven. Ahorn siroop wordt getapt uit bomen in Canada, natuurlijker kan bijna niet. De frambozen op de brownie geven ook een zoete touch aan de brownie. Je kan hiervoor gewoon diepvries frambozen gebruiken, dat maakt verder niks uit.

Deze brownies zijn leuk om te serveren op een verjaardag. Laat je gasten eens raden wat er in zit, ik weet zeker dat ze de zwarte bonen niet proeven. Ben je meer fan van banaan dan frambozen? Dan kun je deze brownie met banaan ook een keer proberen.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

Recept zwarte bonen brownies

 

Ingrediënten
(Voor 9 brownies)

1 blik zwarte bonen (265 gram uitlekgewicht)
150 gram medjoul dadels
40 gram kokosolie
2 eieren
35 gram cacaopoeder
3 eetlepels ahorn siroop
2 theelepels bakpoeder
Handje (diepvries) frambozen

Benodigdheden

Brownie bakvorm
Keukenmachine
Oven

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Smelt de kokosolie even een minuutje in de magnetron of au bain marie.

3. Doe alle ingrediënten (behalve de frambozen) samen in de keukenmachine en mix tot een gladde massa. Vet het brownie bakvorm in met kokosolie en giet het deeg hierin. Garneer met frambozen.

4. Bak de brownie in voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar. Laat de brownie een halfuur afkoelen voordat je deze in 9 stukken snijdt.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.