GEZONDE BROWNIES MET FRAMBOOS

SONY DSCDSC02157.JPG

Mijn oven was al een tijdje kapot, waardoor ik niks meer kon bakken. Geen cake, geen pizza en zelfs geen zoete aardappel-frietjes. Gelukkig is hij sinds deze week weer gemaakt dus je begrijp het al, ik vloog gelijk de keuken in om iets lekkers te bakken. Het resultaat zijn deze zwarte bonen brownies met frambozen. Een tijdje terug maakte ik namelijk zwarte bonen brownies met banaan en iedereen was er dol op. Tijd dus voor nog zo’n heerlijk receptje maar dan nét iets anders. De frambozen geven een frisse zoete touch aan de brownie en zijn bovendien rijk aan vitamine C.

Wist je dat deze brownies stiekem best gezond zijn? Zo bevat een brownie maar liefst twaalf gram eiwitten en zes gram vezels. Dat komt omdat het hoofdingrediënt zwarte bonen zijn, welke naast eiwitten en vezels ook boordevol vitaminen en mineralen zitten. No bad feelings dus na het eten van deze brownie. Heerlijk om te maken op een druilerige dag of om te serveren op een feestje. Succes gegarandeerd!

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor 9 brownies)

1 blik zwarte bonen (265 gram uitgelekt)
150 gram medjoul dadels
40 gram kokosolie
2 eieren
35 gram cacaopoeder
3 eetlepels ahorn siroop
2 theelepels bakpoeder
Een handje (diepvries) frambozen

Benodigdheden
Brownie blik
Keukenmachine
Oven

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C. Smelt de kokosolie even een minuutje in de magnetron of au bain marie. Doe alle ingrediënten (behalve de frambozen) samen in de keukenmachine en mix tot een gladde massa. Giet dit mengsel in een ingevet brownie blik en versier met frambozen. Bak de brownie in 25-30 minuten gaar. Laat de brownie even een halfuur afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.