fbpx

Deze raw repen met amandel, kaneel en pure chocolade zijn super lekker als tussendoortje. Zelf raw repen maken is helemaal niet ingewikkeld. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine, die doet al het werk voor je. Je hebt ook maar een paar ingrediënten nodig voor deze raw repen, namelijk dadels, amandelen, lijnzaad, kaneel en pure chocolade. Om deze gezonde repen zelf te maken heb je geen oven nodig. Een lekker tussendoortje dat binnen een handomdraai klaar is. Daar wordt je vrolijk van, toch?

Deze raw repen zitten boordevol amandelen. Amandelen zijn rijk aan gezonde vetten en eiwitten. Het is goed om je eiwitten ook uit plantaardige producten te halen, zoals noten. Een handje amandelen bevat namelijk al 7 gram eiwitten. Daarnaast bevatten deze gezonde repen ook lijnzaad. Lijnzaad is rijk aan vezels en zorgt voor een verzadigd gevoel. Elke dag lijnzaad eten heeft een positief effect op je stoelgang. Mocht je dus problemen hebben met je darmen, probeer dan eens wat extra vezels binnen te krijgen door middel van lijnzaad.

Verder zorgt de kaneel in deze raw repen voor een heerlijke smaak en de pure chocolade maakt het helemaal af. Chocolade bevat een stofje waar je vrolijk van wordt en bovendien is het rijk aan antioxidanten. Genoeg redenen dus om vaker te smikkelen van pure chocolade! Mocht je dit recept 100% raw en veganistisch willen maken, kun je er voor kiezen de chocolade te vervangen door raw cacao nibs.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

raw repen met amandelen en chocolade

raw repen met amandelen en chocolade

 

Recept raw repen met amandelen en chocolade

 

Ingrediënten
(Voor vier repen)

125 gram medjoul dadels
150 gram amandelen
2 eetlepels lijnzaad
1 eetlepel kaneel
40 gram pure chocolade

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Siliconen cakevorm

 

Bereiding

1. Doe de dadels, 125 gram amandelen, lijnzaad en kaneel samen in de keukenmachine en mix in een paar minuten tot een fijn mengsel.

2. Verdeel dit over 1/3 van de siliconen cakevorm. Zorg dat je een laag hebt van ongeveer 1,5 cm dik en duw het goed aan met een spatel. Zet de vorm 10 minuten in de koelkast zodat het mengsel harder wordt.

3. Haal daarna de vorm uit de koelkast en snijd vier raw repen van het mengsel.

4. Smelt de chocolade au bain marie en druppel deze daarna in dunne lijntjes over de repen. Hak de overgebleven amandelen fijn en garneer ze er overheen.

5. Zet de repen daarna nog 15 minuten in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt. Bewaar ze verpakt in vershoudfolie in de koelkast.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)