Deze smoothie met bieten en gember is perfect voor kwaaltjes. Het lijkt wel alsof iedereen om mij heen een verstopte neus, griep of koorts heeft. De beste manier om deze winterkwaaltjes tegen te gaan? Vitamines! Geen supplementen natuurlijk, maar gewoon natuurlijke vitamines uit groenten en fruit. Door meer vitamines te nuttigen krijgt je immuunsysteem een geweldige boost en herstelt je lichaam makkelijker. Bieten zijn enorm goed voor je gezondheid. Zo bevatten ze veel vitamine C, magnesium, ijzer en koper. Bovendien staan bieten er ook bekend een natuurlijk middeltje te zijn tegen nieraandoeningen en koorts.

Heb je het gevoel dat je een vitamine boost nodig hebt? Maak dan deze lekkere smoothie met bieten en gember. De banaan geeft je energie, de kaneel zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en de gember geeft de smoothie een spicy touch. Alles wat je nodig hebt om je lichaam blij te houden. Bovendien hoef je echt niet bang te zijn voor rauwe bietjes in je smoothie, want dankzij de banaan is de smoothie gewoon lekker zoet.

Laat je me weten wat je van deze smoothie met bieten en gember vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

smoothie-met-bieten-en-gember

Recept smoothie met bieten en gember

Ingrediënten
(Voor een persoon)

1 bevroren banaan
2 rauwe bieten
1 theelepel kaneel
1 theelepel verse gember (of gemberpoeder)
200 ml amandelmelk

 

Benodigdheden

Blender

Bereiding

1. Snijd de schil van de bietjes met een schilmes. Snijd de bietjes daarna in blokjes en doe ze in de blender.

2. Voeg de overige ingrediënten ook toe en mix tot een romige smoothie. Giet de smoothie in een groot glas en serveer met een vrolijk rietje.

Tip: Ben je niet zo fan van pittig eten? Gebruik dan een halve theelepel gember in plaats van een hele.

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of doe mee met de challenge!