Deze smoothie met bieten en gember is perfect voor kwaaltjes. Het lijkt wel alsof iedereen om mij heen een verstopte neus, griep of koorts heeft. De beste manier om deze winterkwaaltjes tegen te gaan? Vitamines! Geen supplementen natuurlijk, maar gewoon natuurlijke vitamines uit groenten en fruit. Door meer vitamines te nuttigen krijgt je immuunsysteem een geweldige boost en herstelt je lichaam makkelijker. Bieten zijn enorm goed voor je gezondheid. Zo bevatten ze veel vitamine C, magnesium, ijzer en koper. Bovendien staan bieten er ook bekend een natuurlijk middeltje te zijn tegen nieraandoeningen en koorts.

Heb je het gevoel dat je een vitamine boost nodig hebt? Maak dan deze lekkere smoothie met bieten en gember. De banaan geeft je energie, de kaneel zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en de gember geeft de smoothie een spicy touch. Alles wat je nodig hebt om je lichaam blij te houden. Bovendien hoef je echt niet bang te zijn voor rauwe bietjes in je smoothie, want dankzij de banaan is de smoothie gewoon lekker zoet.

Laat je me weten wat je van deze smoothie met bieten en gember vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

smoothie-met-bieten-en-gember

Recept smoothie met bieten en gember

Ingrediënten
(Voor een persoon)

1 bevroren banaan
2 rauwe bieten
1 theelepel kaneel
1 theelepel verse gember (of gemberpoeder)
200 ml amandelmelk

 

Benodigdheden

Blender

Bereiding

1. Snijd de schil van de bietjes met een schilmes. Snijd de bietjes daarna in blokjes en doe ze in de blender.

2. Voeg de overige ingrediënten ook toe en mix tot een romige smoothie. Giet de smoothie in een groot glas en serveer met een vrolijk rietje.

Tip: Ben je niet zo fan van pittig eten? Gebruik dan een halve theelepel gember in plaats van een hele.

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of doe mee met de challenge!

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.