Heb je wel eens een een zoete aardappel stamppot geprobeerd? Wij Nederlanders zijn enorm fan van stamppot als het winter is. Toch wordt er vaak de standaard stamppot gemaakt met gewone aardappels. Ik ben meer fan van een stamppot met zoete aardappels. Dit is een stuk zoeker en weer eens wat anders dan de standaard boerenkool stamppot. De combinatie van zoete aardappels, feta en pecannoten is echt heerlijk!

Door zoete aardappels in plaats van gewone aardappels te gebruiken wordt de stamppot niet alleen lekker zoet, maar bovendien bevat het ook veel goede voedingsstoffen. Zoete aardappels hebben een lage glycemische index, wat betekent dat de suikers langzamer worden opgenomen in je bloed. Daardoor ben je dus langer verzadigd. Daarnaast bevatten zoete aardappels ook veel vitaminen en mineralen, win-win dus! In combinatie met boerenkool barst deze stamppot van de gezonde voedingstoffen. Door er wat pecannoten aan toe te voegen wordt de stamppot wat zoeter en bovendien zorgt de feta voor wat smeuïgheid. Mijn tip: maak een grote portie, zodat je er twee dagen van kunt eten. Dat wordt smullen!

Laat je me weten wat je van deze zoete aardappel stamppot vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

zoete-aardappel-stamppot

Recept zoete aardappel stamppot met feta en pecannoten

 

Ingrediënten
(Voor twee personen)

700 gram zoete aardappels
30 gram pecan noten
40 gram feta of witte saladekaas
100 gram boerenkool
Scheutje rijst drink (of andere plantaardige melk)
Snufje zout

 

Benodigdheden

Grote pan
Stamper

 

Bereiding

1. Was de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in een pan samen met de boerenkool en voeg voldoende water toe, zodat de aardappels onder water staan. Voeg een snufje zout toe en kook dit samen ongeveer 15 minuten, zodat de aardappels zacht worden.

2. Giet het water af. Stamp de zoete aardappels goed fijn met een stamper en voeg een scheutje plantaardige melk toe om het smeuïger te maken.

3. Hak de pecannoten fijn en houd een beetje apart voor de garnering. Voeg een gedeelte toe aan de stamp en roer de feta er in brokken doorheen. Verdeel de stamp over de borden en garneer met de overgebleven pecan noten en feta.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Wil je aan de slag met een gezonde en duurzame lifestyle? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.