FRISSE BIETENSALADE MET LIMOEN-GEMBER DRESSING

SONY DSC

Een tijdje geleden ontdekte ik deze salade van So Cee en hij is veel te lekker om niet met jullie te delen. Eerst een beetje meer over Carmen, de powervrouw achter deze blog. Carmen is een inspirerende meid met een flinke dosis creativiteit. Ze is eigenlijk alles in één, van model tot lifestyle coach. Haar blog gaat dus niet alleen over voeding, maar ook fashion en lifestyle zijn belangrijke items. Carmen wil mensen inspireren en ze innerlijke kracht meegeven. Haar visie op het leven? Wat er ook gebeurd, omarm het als een cadeautje en maak er je eigen kracht van. Ik vroeg Carmen of ik haar bieten salade mocht delen op mijn blog en dat vond ze super.

Dit recept bewijst dat je helemaal geen waslijst aan ingrediënten nodig hebt voor een goede salade. De combinatie van al de rauwe groenten met de frisse gember-limoen dressing is heerlijk. Bieten zijn goed voor je gezondheid aangezien ze barsten van de vitaminen en mineralen. Bovendien bevatten bieten veel ijzer en beschermen ze je lichaam tegen ziektes. Rode kool heeft medicinale effecten, bevat veel antioxidanten en beschermt je lichaam ook tegen ziekten. Ten slotte geeft de gember-limoen dressing een lekkere spicy boost aan de salade. Dus maak je geen zorgen als je te veel van deze salade eet, alleen maar goede voedingstoffen in dit recept.

Ingrediënten
(Voor een persoon)

Salade
100 gram verse rode kool
2 rode bieten (rauw)
1/2 appel
1 rode paprika

Dressing
1 limoen
1 theelepel verse gember
1 theelepel honing of ahorn siroop
Snufje zout

Bereiding
Was alle ingrediënten voordat je begint. Snijd de appel en paprika in dunne repen. Schil de bietjes en snijd deze ook in dunne repen. Snijd de rode kool fijn en doe alle ingrediënten samen in een kom. Hussel ze door elkaar.

Snijd de limoen doormidden en doe het sap in een schaaltje. Voeg fijngesneden gember en honing toe. Roer door elkaar en voeg een snufje zout toe. Proef even of je de dressing goed vind en voeg extra gember toe als je liever een spicy dressing wilt. Garneer de dressing ten slotte over de salade.