WRAP PIZZA MET COURGETTE, OLIJVEN EN FETA

SONY DSC

Januari is de maand dat iedereen altijd weer gezond wil doen na December met iets te veel dinertjes, oliebollen en champagne. Mensen veranderen glaasjes wijn in groene smoothies en gaan weer vaker salades eten. Mijn advies: doe het in kleine stapjes. Ga niet van een pizza dieet naar een salade dieet in één dag, dat werkt gewoon niet. Verander kleine dingen zoals meer groenten in je maaltijden of kleinere porties. Op die manier is het makkelijker vol te houden en wordt het een gezonde levensstijl, in plaats van een strikt dieet.

Als je heel graag pizza wilt eten, maar je eigenlijk salades zou moeten eten is deze pizza ideaal voor jou. De pizza bevat veel groenten maar heeft nog steeds de heerlijke smaak van pizza. De combinatie van courgette met zwarte olijven en gedroogde tomaten is heerlijk. De feta kaas zorgt voor een smeuïg geheel, zonder dat het ongezond wordt. Probeer deze lekkere wrap pizza eens uit en ik weet zeker dat je niet teleurgesteld zal zijn.

Ingrediënten
(Voor vier personen)

Saus
400 ml gezeefde tomaten (passato di pomodori)
4 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel Italiaanse kruiden

Wraps
4 medium volkoren wraps
1 rode ui
4 teentjes knoflook
1 courgette
4 eetlepels zwarte olijven
20 gedroogde tomaten
60 gram feta

Benodigdheden
Oven

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Start met het maken van de saus door de gezeefde tomaten te mixen met tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Verdeel het over de wraps. Snijd dunne ringen van de ui, snijd de knoflook fijn, snijd de courgette in dunne plakje en halveer de tomaten en olijven. Verdeel alle ingrediënten over de wrap en garneer met gedroogde tomaten. Bak de wraps ongeveer 15-20 minuten in de oven tot deze goudbruin kleuren. Brokkel er ten slotte wat feta overheen.