Ben je dol op wraps én op pizza? Dan moet je deze vegetarische wrap pizza eens proberen! Een wrap pizza is een gezondere variant van de gewone pizza, aangezien de bodem gemaakt is van een wrap.  Zo kan je toch genieten van een pizza zonder schuldgevoel. Ik had nog helemaal geen vegetarische wrap pizza online staan, daar moest dus even verandering in komen. De combinatie van courgette, gedroogde tomaten en olijven is erg lekker. Bovendien zorgt de feta er voor dat het lekker smeuïg wordt.

Een gewone kant-en-klaar pizza bevat vaak 1000 calorieën, terwijl deze vegetarische wrap pizza maar 400 calorieën bevat. Hartstikke fijn dus! Ik eet elke week wel een keer een wrap pizza, soms ook als lunch als ik thuis werk. Nodig je vrienden uit voor een wrap pizza party en ga lekker aan de slag in de keuken. Heb je nog meer inspiratie nodig? Ook deze wrap pizza met zalm en spinazie is erg lekker.

Laat je me weten wat je van deze vegetarische wrap pizza vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegetarische-wrap-pizza

 

Recept vegetarische wrap pizza 

 

Ingrediënten
(Voor vier personen)

Wraps
4 medium volkoren wraps
1 rode ui
4 teentjes knoflook
1 courgette
4 eetlepels zwarte olijven
20 gedroogde tomaten
60 gram feta

Saus
400 ml gezeefde tomaten (passato di pomodori)
4 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel Italiaanse kruiden

 

Benodigdheden

Oven

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2. Maak de saus door de gezeefde tomaten te mixen in een schaaltje met tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Verdeel het over de wraps.

3. Snijd dunne ringen van de ui, snijd de knoflook fijn, snijd de courgette in dunne plakje en halveer de tomaten en olijven. Verdeel alle ingrediënten over de wraps en garneer met gedroogde tomaten.

4. Bak de wraps ongeveer 15-20 minuten in de oven tot deze goudbruin kleuren. Brokkel er ten slotte wat feta overheen.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het vegetarische voedingsschema

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi