ROMIGE CHAMPIGNONPASTA MET CITROEN EN PETERSELIE

SONY DSC

Deze pasta is ideaal om op tafel te zetten als je een lange dag gehad hebt. Hij is namelijk zo klaar en proeft toch alsof je er enorm veel moeite voor gedaan hebt. In de winter vind ik het altijd heerlijk om wat vaker pasta te eten. Het geeft me ook wat extra energie voor mijn sportsessies. Maar ook als je niet zo’n sportverslaafde als mij bent is deze pasta een goed idee. Kies voor volkoren pasta in plaats van witte pasta. Volkoren pasta bevat vezels, ijzer en vitamine B en bovendien ben je er langer door verzadigd dan witte pasta.

De combinatie van champignons, knoflook en frisse citroen is heerlijk. Champignons zijn eigenlijk de ideale wintergroente. Lekker in een romige soep of zoals hier in een pasta. Door er een beetje citroenschil aan toe te voegen krijgt de pasta een frisse touch. Ik heb bij deze pasta gebruik gemaakt van rijstroom, een plantaardige room gemaakt op basis van rijst, water en olie. Veel beter dus voor je lichaam dan gewone kookroom. Zorg dat je altijd een paar pakjes in je kast hebt staan, zo kun je in een handomdraai een gezonde romige pasta maken.

Ingrediënten
(Voor een persoon)

50 gram volkoren pasta
125 ml rijstroom (Alpro)
2 theelepels citroenrasp
100 gram champignons
1/4 blokje groentebouillon
2 teentjes knoflook
1/2 ui
Scheutje olijfolie
Handje verse peterselie
Snufje peper

Bereiding
Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Bereid ondertussen de saus. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Was de champignons en snijd deze in dunne plakjes. Was de citroen en rasp ongeveer twee theelepels van de schil. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de knoflook en ui goudbruin. Voeg daarna de champignons toe en bak een paar minuten zodat de champignons gaar worden. Voeg de rijstroom toe samen met een snufje peper en de groentebouillon. Meng het goed door elkaar zodat de saus een lekkere smaak krijgt.

Voeg ten slotte nog een theelepel citroenrasp toe en roer even door. Proef of je de saus lekker vind, wanneer het nodig is kun je deze op smaak brengen met meer bouillon. Giet de pasta af en doe deze op een bord. Schep de saus er overheen en garneer met verse peterselie en overgebleven citroenrasp.