Deze pasta met champignons, citroen en peterselie staat binnen een kwartier al op tafel. Het ideale recept om te maken als je niet veel tijd hebt. Champignons zijn niet alleen lekker op een pizza, maar ook in een pasta doen ze het erg goed. Wist je dat champignons super gezond zijn? Zo zijn ze rijk aan vitamine B12, een vitamine die erg belangrijk is voor mensen die vegetarisch zijn. Vitamine B12 zit namelijk veelal in dierlijke producten en mensen die geen vlees of vis eten hebben hier dus al snel een tekort aan. Verder bevatten champignons ook veel mineralen, zoals koper, kalium en zink.

De combinatie van champignons, citroen en peterselie is echt heerlijk. De citroenrasp geeft een hele frisse touch aan deze pasta. Wanneer je pasta eet kun je het beste kiezen voor volkoren pasta. Volkoren pasta is veel beter voor je lichaam dan witte pasta. Bovendien zorgt het eten van volkoren pasta er ook voor dat je langer verzadigd bent en minder snel trek krijgt.

Vaak zijn mensen bang om pasta te eten omdat het koolhydraten zijn. Ben niet bang om koolhydraten te eten, ze geven je juist lekker veel energie en daarnaast hebben je hersenen ook koolhydraten nodig. Neem gewoon een portie van 60 gram per persoon, dan ga je jezelf ook niet overeten. Door de grote hoeveelheid groenten heb je toch gewoon een vol gevoel.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

Recept pasta met champignons, citroen en peterselie

 

Ingrediënten
(Voor twee personen)

120 gram volkoren pasta
250 mililiter rijstroom (bijvoorbeeld Cuisine Rice)
3 theelepels citroenrasp
250 gram kastanje champignons
1/2 blokje groentebouillon
2 teentjes knoflook
1 ui
Scheutje olijfolie
Handje verse peterselie
Snufje peper

 

Bereiding

1. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking.

2. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd ze in dunne plakjes. Was de citroen en rasp drie theelepels van de schil.

3. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de knoflook en ui goudbruin. Voeg daarna de champignons toe en bak deze tot ze kleiner geworden zijn. Voeg de rijstroom toe samen met de groentebouillon en peper. Meng het goed door elkaar zodat de saus een lekkere smaak krijgt.

4. Voeg de citroenrasp toe en roer even door. Proef of je de saus lekker vind, wanneer het nodig is kun je deze op smaak brengen met meer bouillon.

5. Giet de pasta af en schep op een bord. Schep de saus er overheen en garneer met verse peterselie en een beetje extra citroenrasp.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.