De perfecte manier om een winterdipje te voorkomen? Start je dag met een smoothiebowl! Door je ochtend te beginnen met een gezonde smoothiebowl krijg je gelijk een flinke portie vitaminen binnen. Bovendien staat dit gezonde ontbijt zo op tafel en heb je maar weinig ingrediënten nodig. Deze smoothiebowl is gemaakt met banaan, blauwe bessen en havermout. Vooral de combinatie van banaan en blauwe bessen vind ik zelf heerlijk. Door havermout toe te voegen aan een smoothiebowl wordt je ontbijt lekker stevig, waardoor je voor een langere tijd verzadigd bent. Bovendien is havermout een bron van vezels, wat belangrijk is voor een goede stoelgang.

In Bali at ik vaak een smoothiebowl als ontbijt. Maar ook al ben je momenteel niet in een tropisch paradijs, dan is het toch fijn om te ontbijten met dit recept. Persoonlijk ben ik meer een voorstander van smoothiebowls dan van smoothies. Smoothies drink je namelijk snel op, terwijl je bij een smoothiebowl echt even de tijd neemt om rustig te eten. Zo kun je nog even rustig de krant lezen tijdens het ontbijt bijvoorbeeld. Bovendien geven de geroosterde kokos chips de smoothiebowl net iets meer bite. Heerlijk!

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

Smoothiebowl met banaan en blauwe bessen

Recept smoothiebowl met banaan en blauwe bessen

 

 

Ingrediënten
(Voor twee personen)

Smoothie
100 gram havermout
2 bananen
130 gram bevroren blauwe bessen
200 ml ongeroosterde amandelmelk (Alpro)

Garnering
1 banaan
1 eetlepel geroosterde kokos chips
1 eetlepel amandelen

Benodigdheden

Blender

Bereiding

1. Doe de havermout, banaan, blauwe bessen en kokos en amandelmelk in de blender. Mix tot een romige smoothie.

2. Verdeel deze smoothie over twee kommen en garneer met plakjes banaan, geroosterde kokos chips en amandelen.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.