De perfecte manier om een winterdipje te voorkomen? Start je dag met een smoothiebowl! Door je ochtend te beginnen met een gezonde smoothiebowl krijg je gelijk een flinke portie vitaminen binnen. Bovendien staat dit gezonde ontbijt zo op tafel en heb je maar weinig ingrediënten nodig. Deze smoothiebowl is gemaakt met banaan, blauwe bessen en havermout. Vooral de combinatie van banaan en blauwe bessen vind ik zelf heerlijk. Door havermout toe te voegen aan een smoothiebowl wordt je ontbijt lekker stevig, waardoor je voor een langere tijd verzadigd bent. Bovendien is havermout een bron van vezels, wat belangrijk is voor een goede stoelgang.

 

Smoothiebowl met banaan en blauwe bessen

 

In Bali at ik vaak een smoothiebowl als ontbijt. Maar ook al ben je momenteel niet in een tropisch paradijs, dan is het toch fijn om te ontbijten met dit recept. Persoonlijk ben ik meer een voorstander van smoothiebowls dan van smoothies. Smoothies drink je namelijk snel op, terwijl je bij een smoothiebowl echt even de tijd neemt om rustig te eten. Zo kun je nog even rustig de krant lezen tijdens het ontbijt bijvoorbeeld. Bovendien geven de geroosterde kokos chips de smoothiebowl net iets meer bite. Heerlijk!

Deze smoothiebowl met banaan en blauwe bessen is:

  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze smoothiebowl met banaan en blauwe bessen vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

Smoothiebowl met banaan en blauwe bessen

 

Recept smoothiebowl met banaan en blauwe bessen

 

Ingrediënten
(Voor twee personen)

Smoothie
100 gram (glutenvrije) havermout
2 bananen
130 gram bevroren blauwe bessen
200 ml ongeroosterde amandelmelk (Alpro)

Garnering
1 banaan
1 eetlepel kokos chips, geroosterd
1 eetlepel amandelen

 

Benodigdheden

Blender
Twee kommen

 

Bereiding

1. Doe de havermout, banaan, blauwe bessen en kokos en amandelmelk in de blender. Mix tot een romige smoothie.

2. Verdeel deze smoothie over twee kommen en garneer met plakjes banaan, geroosterde kokos chips en amandelen.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz