SMOOTHIEBOWL MET BANAAN EN BLAUWE BESSEN

SONY DSC

De perfecte manier om een winterdipje te voorkomen? Maak een tropisch ontbijt waardoor je vrolijk uit je bed springt. Met deze smoothie bowl van blauwe bessen en banaan gaat dat zeker lukken. Alpro heeft een nieuwe soort amandeldrink op de markt gebracht met ongeroosterde amandelen. Dit zijn de beste amandelen die je maar kunt hebben. Doordat ze niet geroosterd zijn blijven alle voedingstoffen optimaal behouden. Bovendien zijn amandelen een goede bron van gezonde vetten en bevatten ze belangrijke mineralen zoals magnesium en mangaan.

Deze amandeldrink doet me een beetje denken aan gevulde speculaas. Daar zitten namelijk ook ongebrande amandelen in verwerkt en dit smaakt precies hetzelfde. Drie hoeraatjes voor Alpro dus! Daarnaast bevat dit ontbijt alles wat je nodig hebt ’s ochtends: langzame koolhydraten, gezonde vetten en vitaminen. De smoothie bowl is in een paar minuten gemaakt waardoor je lekker rustig van je ontbijt kunt genieten.

Ingrediënten
(Voor twee personen)

Smoothie
100 gram havervlokken
2 bananen
130 gram bevroren blauwe bessen
200 ml ongeroosterde amandelmelk (Alpro)

Garnering
1 banaan
1 eetlepel geroosterde kokos chips
1 eetlepel amandelen

Benodigdheden
Blender

Bereiding
Doe de havervlokken, banaan, blauwe bessen en amandelmelk in de blender. Mix tot een romige smoothie. Verdeel deze smoothie over twee kommen en garneer met plakjes banaan, kokos chips en amandelen.