RAW VANILLE & CASHEW BALLETJES

SONY DSC

Raw balletjes zijn mijn favoriete gezonde snack, een goede combinatie van koolhydraten en vetten. Dit geeft je even wat extra energie wanneer je het druk hebt. Wat fijn is aan raw recepten is dat je altijd weet dat het puur en zonder zooi is. De cashewnoten zijn een bron van gezonde vetten, welke belangrijk zijn voor je hersenen. Medjoul dadels barsten van de vitaminen en mineralen, kokos zit boordevol vezels en vanille bevat het mineraal mangaan. Samen zorgen deze ingrediënten voor een heerlijke smaaksensatie in je mond.

Ingrediënten
(Voor 12 balletjes)

125 gram medjoul dadels
70 gram cashewnoten
30 gram gemalen kokos
1 vanille stokje

Benodigdheden
Keukenmachine of hakmolen

Bereiding
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of hakmolen. Mix het een paar minuten totdat alles goed is fijngemalen. Rol met je handen 12 balletjes van dit mengsel. Doe daarna wat gemalen kokos op een bordje en rol ze daar stuk voor stuk doorheen. Zet ze 10 minuten in de koelkast om hard te worden.

Tip: medjoul dadels zijn wat zachter dan gewone dadels. Gebruik je gewone dadels en wordt het mengsel niet zacht genoeg, voeg dan een theelepel ahorn siroop toe.