Raw balletjes met kokos en vanille

Als gezond tussendoortje eet ik graag raw balletjes, deze worden ook wel bliss balls genoemd. Vaak worden raw balletjes gemaakt van dadels en noten. In dit recept heb ik ook wat kokos en vanille toegevoegd, wat de balletjes lekker zoet maakt. Deze combinatie van kokos en vanille is heerlijk, daardoor heb je niet eens door dat je gezond aan het snacken bent. Bovendien bevatten deze balletjes een goede combinatie van koolhydraten en gezonde vetten. Dit geeft je een energieboost en zorgt er voor dat je lang verzadigd bent. Vooral als 4-uurtje vind ik deze balletjes een fijne snack.

Dit recept bevat maar vier ingrediënten, namelijk dadels, cashewnoten, kokos en vanille. Ik ben dol op recepten met weinig ingrediënten, wat je misschien al eerder gemerkt hebt. Heb je alle ingrediënten al in huis? Dan kun je gelijk aan de slag! Maak gelijk een voorraadje van deze raw balletjes, zo heb je altijd een gezonde snack bij de hand.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!SONY DSCRecept raw balletjes met kokos en vanille

Ingrediënten
(Voor 12 balletjes)

125 gram medjoul dadels
70 gram cashewnoten
30 gram gemalen kokos
1 vanille stokje

Benodigdheden
Keukenmachine of hakmolen

Bereiding
1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Mix het een paar minuten totdat alles goed is fijngemalen.

2. Rol met je handen 12 balletjes van het mengsel.

3. Strooi wat gemalen kokos op een bordje en rol ze daar stuk voor stuk doorheen. Zet de raw balletjes 10 minuten in de koelkast om hard te worden.

Tip: Gebruik je gewone dadels in plaats van medjoul dadels? Laat ze dan voor gebruik 10 minuten weken in warm water, dan worden ze zachter.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.