Als gezond tussendoortje eet ik graag bliss balls. Vaak worden bliss balls gemaakt van dadels en noten. In dit recept heb ik ook wat kokos en vanille toegevoegd, wat de balletjes lekker zoet maakt. Deze combinatie van kokos en vanille is heerlijk, daardoor heb je niet eens door dat je gezond aan het snacken bent. Bovendien bevatten deze bliss balls een goede combinatie van koolhydraten en gezonde vetten. Dit geeft je een energieboost en zorgt er voor dat je lang verzadigd bent. Vooral als 4-uurtje vind ik deze balletjes een fijne snack.

Dit recept bevat maar vier ingrediënten, namelijk dadels, cashewnoten, kokos en vanille. Ik ben dol op recepten met weinig ingrediënten, wat je misschien al eerder gemerkt hebt. Heb je alle ingrediënten al in huis? Dan kun je gelijk aan de slag! Maak gelijk een voorraadje van deze bliss balls, zo heb je altijd een gezonde snack bij de hand.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

Recept bliss balls met kokos en vanille

 

Ingrediënten
(Voor 12 balletjes)

125 gram medjoul dadels
70 gram cashewnoten
30 gram gemalen kokos
1 vanille stokje

 

Benodigdheden

Keukenmachine of hakmolen

 

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Mix het een paar minuten totdat alles goed is fijngemalen.

2. Rol met je handen 12 balletjes van het mengsel.

3. Strooi wat gemalen kokos op een bordje en rol ze daar stuk voor stuk doorheen. Zet de raw balletjes 10 minuten in de koelkast om hard te worden.

Tip: Gebruik je gewone dadels in plaats van medjoul dadels? Laat ze dan voor gebruik 10 minuten weken in warm water, dan worden ze zachter.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi


Nee, bedankt!