Als tussendoortje eet ik graag deze bliss balls met kokos en vanille. Vaak worden bliss balls gemaakt van dadels en noten. In dit recept heb ik ook wat kokos en vanille toegevoegd, wat de balletjes lekker zoet maakt. Deze combinatie van kokos en vanille is heerlijk, daardoor heb je niet eens door dat je gezond aan het snacken bent. Bovendien bevatten deze bliss balls met kokos en vanille een goede combinatie van koolhydraten en gezonde vetten. Dit geeft je een energy boost en zorgt er voor dat je lang verzadigd bent. Vooral als 4-uurtje vind ik deze balletjes een fijne snack.

Dit recept bevat maar vier ingrediënten, namelijk dadels, cashewnoten, kokos en vanille. Ik ben dol op recepten met weinig ingrediënten, wat je misschien al eerder gemerkt hebt. Heb je alle ingrediënten al in huis? Dan kun je gelijk aan de slag! Maak gelijk een voorraadje van deze bliss balls, zo heb je altijd een gezonde snack bij de hand.

Deze bliss balls met kokos en vanille zijn:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze bliss balls met kokos en vanille vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

bliss-balls-kokos-vanille

 

Recept bliss balls met kokos en vanille

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 12 balletjes)

125 gram medjoul dadels
70 gram cashewnoten
30 gram gemalen kokos
1 vanille stokje

 

Benodigdheden

Keukenmachine of hakmolen

 

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Mix het een paar minuten totdat alles goed is fijngemalen.

2. Rol met je handen 12 balletjes van het mengsel.

3. Strooi wat gemalen kokos op een bordje en rol ze daar stuk voor stuk doorheen. Zet de raw balletjes even in de koelkast om hard te worden.

Tip: Gebruik je gewone dadels in plaats van medjoul dadels? Laat ze dan voor gebruik 10 minuten weken in warm water, dan worden ze zachter.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz