fbpx ...

Deze havermoutpap met warme frambozensaus is echt heerlijk. Dit recept doet me denken aan een dessert wat mijn moeder vaak voor mij maakte toen ik klein was: griesmeelpap met warme frambozensaus. Ik bedacht me laatst ineens hoe lekker ik dat altijd vond, vooral die frambozensaus. Dus besloot ik een recept te maken wat hier op lijkt. Natuurlijk veranderde ik de griesmeel in havermout, want ‘een dag geen havermout is een dag niet geleefd’ toch? Deze havermoutpap met warme frambozensaus is heerlijk op van die koude dagen dat je eigenlijk niet naar buiten wilt. Wanneer je deze havermoutpap op hebt ben je lekker opgewarmd en kun je de kou trotseren.

 

Havermoutpap met warme frambozensaus

 

Havermoutpap zit boordevol vezels, B-vitamines en is een goede bron van langzame koolhydraten. Deze koolhydraten zorgen er voor dat je een langere tijd verzadigd bent. Door wat pecannoten toe te voegen krijg je gelijk een portie gezonde vetten binnen. Deze zijn erg belangrijk voor je hersenen en een gezond cholesterol. De frambozensaus is rijk aan vitaminen en zorgt er voor dat dit ontbijt smaakt als een dessert. En wie wil dat nu niet, een dessert als ontbijt? Snel maken dus deze heerlijke havermoutpap.

Laat je me weten wat je van deze havermoutpap met warme frambozensaus vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

havermoutpap-met-warme-frambozensaus

havermoutpap-met-warme-frambozensaus

 

Recept havermoutpap met warme frambozensaus

 

Bereidingstijd: 10-15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

40 gram havermout
200 ml plantaardige melk 
60 gram frambozen
2 theelepels ahorn siroop
20 gram pecannoten (optioneel)
Paar snufjes kaneel (optioneel)

 

Benodigdheden

2 steelpannetjes

 

Bereiding

1. Doe de frambozen in een steelpan en prak ze fijn met een vork of houten lepel.

2. Voeg de ahorn siroop toe en breng aan de kook, op laag vuur. Roer af en toe door, na ongeveer 5-10 minuten ontstaat en een saus. Zet het vuur daarna uit. 

3. Doe de havermout met plantaardige melk en kaneel in een steelpan en breng aan de kook, op middelhoog vuur. Blijf constant roeren, na 5 minuten ontstaat er een pap. Hoe langer je kookt, hoe dikker de pap wordt.

4. Schep de havermoutpap in een schaaltje en giet de warme frambozensaus er overheen. Garneer met de pecannoten en extra kaneel. Geniet er van!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz