Deze havermoutpap met warme frambozensaus is echt heerlijk. Dit recept doet me denken aan een dessert wat mijn moeder vaak voor mij maakte toen ik klein was: griesmeelpap met warme frambozensaus. Ik bedacht me laatst ineens hoe lekker ik dat altijd vond, vooral die frambozensaus. Dus besloot ik een recept te maken wat hier op lijkt. Natuurlijk veranderde ik de griesmeel in havermout, want een dag geen havermout is een dag niet geleefd toch? Deze havermoutpap met warme frambozensaus is heerlijk op van die koude dagen dat je eigenlijk niet naar buiten wilt. Wanneer je deze havermoutpap op hebt ben je lekker opgewarmd en kun je de kou trotseren.

 

Havermoutpap met warme frambozensaus

 

Havermoutpap zit boordevol vezels, B-vitamines en is een goede bron van langzame koolhydraten. Deze koolhydraten zorgen er voor dat je een langere tijd verzadigd bent. Door wat pecannoten toe te voegen krijg je gelijk een portie gezonde vetten binnen. Deze zijn erg belangrijk voor je hersenen en een gezond cholesterol. De frambozensaus is rijk aan vitaminen en zorgt er voor dat dit ontbijt smaakt als een dessert. En wie wil dat nu niet, een dessert als ontbijt? Snel maken dus deze heerlijke havermoutpap.

Laat je me weten wat je van deze havermoutpap met warme frambozensaus vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

havermoutpap-met-warme-frambozensaus

havermoutpap-met-warme-frambozensaus

 

Recept havermoutpap met warme frambozensaus

 

Bereidingstijd: 10-15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

60 gram havermout
200 ml plantaardige melk (amandelmelk, sojamelk etc.)
60 gram (diepvries) frambozen
2 theelepels ahorn siroop
20 gram pecannoten
Snufje kaneel

 

Benodigdheden

2 steelpannetjes

 

Bereiding

1. Laat de frambozen eerst even ontdooien als je diepvries frambozen gebruikt. Dit kan ook de avond van te voren.

2. Doe ze daarna in een pannetje en prak ze fijn met een vork of spatel. Voeg de ahorn siroop toe en kook langzaam op laag vuur. Blijf ondertussen roeren, na 5 minuten ontstaat er een pap. Laat de saus op laag vuur staan terwijl je de havermoutpap bereid.

3. Doe de havermout met plantaardige melk en kaneel in een steelpan en kook op middelhoog vuur. Blijf constant roeren, na 5 minuten ontstaat er een pap. Hoe langer je kookt, hoe dikker de pap wordt.

4. Schep de havermoutpap in een schaaltje en giet de warme frambozensaus er overheen. Garneer met pecannoten. Geniet er van!

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz